Po dlhých rokoch čakania sa návrat najpopulárnejšej speváčky v histórii slovenskej hudby stáva skutočnosťou. Marika Gombitová už pred dvoma rokmi fanúšikom odkázala, že sa plánuje vrátiť k hudobným aktivitám, no dlho sa nič nedialo. Prvou "lastovičkou" je nová oficiálna stránka, na ktorej plánuje fanúšikov informovať o všetkých novinkách.

"Moji milí fanúšikovia, na úvod by som rada povedala každému z Vás veľké ďakujem - za Vašu priazeň, trpezlivosť, dôveru a hlavne podporu po celý čas. Teší ma, že Vás môžem privítať na týchto oficiálnych stránkach Marikagombitovaofficial.com, kde nájdete informácie z môjho hudobného života. V blízkej dobe tu pribudne aj odkaz na oficiálny Facebook. Bola by som šťastná, keby sa Vám na mojich stránkach páčilo a radi ste sa sem vracali. S láskou, Vaša Marika," píše sa v úvodnom príspevku webu s názvom Pozdrav. Stránka sa na internete objavila v utorok 28. októbra.

O návrate Mariky Gombitovej na scénu sa špekuluje už dlhší čas, svoje odhodlanie potvrdila v januári 2012 počas telefonátu s Kamilom Peterajom v šou Legendy popu, kedy uviedla, že sa rada na verejnosti objaví, ak sa zlepší jej zdravotný stav. Neskôr sa pre média vyjadrila jej opatrovateľka Eva Kožejová, ktorá správy o plánovanom návrate potvrdila. Vždy však šlo iba o slová. Prvým reálnym krokom smerujúcim k najočakávanejšiemu comebacku na slovenskej hudobnej scéne došlo až so spustením novej webstránky.

V pondelok sa stretla s Karlom Gottom

Legendárna speváčka sa k hudobným aktivitám vracia postupne a má za sebou už aj prvé vystúpenie po 12 rokoch. V máji tohto roka sa totiž objavila na oslave podnikateľa Júliusa Hrona, ktorému zaspievala k narodeninám. Veľkým krokom je pre ňu po rokoch izolácie už samotný návrat do spoločnosti. Tento rok sa už stihla stretnúť so svojím dvorným textárom Kamilom Peterajom, hercom Ladislavom Chudíkom, textárom a spisovateľom Borisom Filanom, spevákom Mirom Žbirkom, a tento týždeň už aj s českou speváckou legendou Karlom Gottom. Zo všetkých stretnutí zverejnila speváčka aj fotografie.

"Veľmi ma potešilo, že vôbec prišla a chcela ma vidieť. Strávili sme spolu dve hodiny a veľa sme sa rozprávali. Videl som svetielko v jej očiach a to, že má chuť opäť pracovať. Hovorili sme o duete, ktorý napísala. Uvidíme, nechcem predbiehať," prezradil Karel Gott pre český denník Blesk. "Je vidieť, že je na tom psychicky veľmi dobre. Že má chuť do práce a do života," dodal spevák, ktorý sa so svojou kolegyňou stretol v Senci, kde bol ubytovaný počas svojho turné. Išlo pritom o ich prvé stretnutie po 20 rokoch.

Nová webstránka zatiaľ nie je príliš bohatá na hudobné novinky, obsahuje však množstvo informácií o speváčkinej minulosti a úspechoch, ktoré dosiahla. Otázkou tak už nie je, či sa najväčší návrat v česko-slovenskej pop music uskutoční. Otázkou je - kedy? Podľa dostupných informácií by mala Marika už čoskoro predstaviť novú pesničku a následne by sa fanúšikovia mohli dočkať aj prvých koncertov pre verejnosť.


Zdroj: Marikagombitovaofficial.com, Blesk.cz, Cas.sk, archív Hudba.sk
Foto: Marikagombitovaofficial.com

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová