Mladá speváčka a skladateľka Sima Martausová vydala v pondelok nový autorský album s názvom Na pravom poludní. Nahrávka je pokračovateľom úspešného dvojplatinového CD Dobrý deň, to som ja. Z novinky už Sima stihla zverejniť aj videoklip.

Nový album nahrala Sima a jej Päť chlapov v kapele - skupina, ktorú tvoria Igor 'Ajdži' Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa) a Martin Wittgruber (klávesy, akordeón). Na nahrávke, ktorá opäť vznikala v štúdiu Cobra Sound so zvukárom Maťom Čemom a pod producentským dohľadom Jožka Šeba, sa ako hostia objavili Juraj Bartoš (trúbka) a Roman Harvan (violončelo).

Dvanásť nových autorských piesní a dva bonusy sú pohľadom do krehkej duše Simy a reflektujú svet okolo nás jej nenapodobiteným a veľmi osobitým pohľadom. "Som veľmi šťastná, že nám vyšiel ďalší album. Veľmi sa teším, že som ľuďom mohla opäť ponúknuť kus seba, že som ho mohla dať do pesničiek. Keď nám Jožko Šebo doniesol ešte horúce CDčká na skúšku, doslova som skákala od radosti, že sa to podarilo a že je album na svete. Som rada, že nielen v piesňach, ale aj na obale je veľmi farebný," uviedla Sima Martausová.

Z novinky už hudobníčka stihla zverejniť aj videoklip k singlu Buď mi doktorom, ktorý sa nakrúcal v Bratislave pod režisérskou taktovkou Jána Valenta. "Celé nakrúcanie klipu bola veľká zábava. Najviac ma na tom bavilo to, že to nie je strojený klip. Nakrúcali sme na trhovisku a do deja vstúpili aj ľudia, ktorí tam práve boli. Je to o bežnom živote, ako tá pieseň. Veľmi ma bavilo len tak chodiť po meste a hrať na gitare," spresnila Sima.


Piesne z predchádzajúceho albumu, ale aj z albumovej novinky Na pravom poludní, už mohli fanúšikovia počuť a vidieť na koncertoch, ktoré Sima so skupinou absolvovala nielen na Slovensku, ale aj na Morave. Tí, ktorí to nestihli, budú mať opäť príležitosť, keďže hudobníčka vyrazí na ďalšie slovenské turné.

"Ja by som ľuďom najradšej zaspievala všetky nové piesne hneď, keď ich napíšem. Je ich zatiaľ stále dosť. Ale koncert by bol potom asi veľmi dlhý a chceme zahrať hlavne obľúbené piesne z albumu Dobrý deň, to som ja, a piesne z nového albumu Na pravom poludní, o ktoré nás diváci na koncertoch žiadajú. Na úplné novinky možno nezvýši čas, ale uvidíme. Možno sa to tam nejak pomestí," dodala speváčka a skladateľka.  

Nadchádzajúce koncerty Simy Martausovej:

03.11. - Prešov, Kino Scala
04.11. - Spišská Nová Ves, Reduta
05.11. - Košice, Historická radnica
06.11. - Poprad, Cafe Razy
07.11. - Žilina, Dom odborov
25.11. - Prievidza, Kino Baník
03.12. - Trenčín, Piano club
15.12. - Nitra, Staré divadlo Karola Spišáka
18.12. - Nové Mesto nad Váhom, Blue note
19.12. - Bratislava, Ateliér Babylon

Informácie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová