Slobodná Európa ukončí svoje októbrové turné k novému albumu Štvorka už tento piatok 31. októbra v Bratislave. Po koncertoch v Žiline, Poprade, Nitre či Partizánskom tak príde na rad vystúpenie na domácej pôde, navyše s úplne inými hosťami, ako tomu bolo na všetkých doterajších koncertoch.

Večer odštartuje o 20:00 kapela Hviezda so svojím 30-minútovým programom. Približne o 20:45 na pódium vystúpi legendárny Tony Ducháček so svojou kapelou Garage, ktorá si na tento, aj pre nich špeciálny koncert prichystala predĺžený 70-minútový program, ktorý sa skončí zhruba úderom desiatej hodiny.

Po asi dvadsať minútovej prestávke to už na pódiu rozbalí Slobodná Európa s tak isto prerobeným a dlhším koncertným programom, aký mala na doterajších vystúpeniach. Okrem chronicky známych skladieb do svojho nového playlistu zaradila aj skladby, ktoré dlhé roky už nehrávala, respektíve piesne, ktoré ešte na koncertoch nikdy nezazneli. Celý večer napokon zavŕši improvizovaná afterpáry až do ranných hodín v priľahlých baroch budovy YMCA.

Po tomto koncerte si Slobodná Európa, ktorá posledné roky hrá v nezmenenom zložení - Whisky (spev), Jeho Skromnosť Svetozár Korbeľ (gitara), Branko 'Temo' Černák (gitara), Martin 'Žumo' Zimanyi (basa) a Ďuro Černý (bicie), dá na päť týždňov pauzu kvôli Whiskyho cestovateľským záujmom a aktivitám. Spevák sa totiž chystá navštíviť Indonéziu, kam odlieta hneď na druhý deň po bratislavskom koncerte, a neskôr zavíta aj do afrického Kamerunu. V decembri sa Slobodná Európa vráti znovu na klubové pódia a uzavrie svoj mimoriadne úspešný rok, počas ktorého oslavuje už 25 rokov svojej existencie.

TIP: Slobodná Európa nesklamala, Štvorka jej vyšla na jednotku


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko z RF music agency.

Foto: Jozef Barinka

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa