Medzi potvrdenými účinkujúcimi najväčšieho slovenského rockového festivalu sú najnovšie aj české hudobné stálice Kabát a Wanastowi Vjeci. Rockové skupiny vystúpia na Topfeste 2016, ktorý sa bude v prvý júlový víkend konať tradične na letisku v Piešťanoch.

Predstaviť si Topfest bez skupiny Kabát je takmer nemožné, obľúbená česká kapela už priamo na festivale jedenásťkrát. Vlani síce v hlavnom festivalovom programe chýbala, avšak svoj jediný minuloročný koncert na Slovensku odohrala pár týždňov pred jeho konaním na samostatnom podujatí, ktoré sa konalo tiež pod hlavičkou festivalu.

"To, že Kabáti u nás hrajú od úplných začiatkov festivalu, nie je náhoda a veľmi si to ceníme. Pomohli nám vytvoriť dušu Topfestu a zároveň si chalani za ten čas slovenské publikum veľmi obľúbili, čo je logické. Tešíme sa, že opäť medzi nami nebudú chýbať a že ich ohlasujeme medzi prvými - určite sa postarajú o skvelú šou - tak, ako to vedia," povedal Dušan Drobný z organizačného tímu Topfestu. 


O tom, že je Kabát stále v špičkovej forme, svedčí aj úspešné tohtoročné Open Air turné po Českej republike, ktoré navštívili desaťtisíce priaznivcov. Skupina, ktorá má na konte sedem víťazstiev v ankete Český slávik, tento rok navyše predstavila svoj dlho očakávaný nový album Do pekla / do nebe. U hudobných kritikov aj poslucháčov naň prevažujú vysoko pozitívne hodnotenia. V prípade Kabátu ide už o jedenástu štúdiovku počas vyše 25-ročného pôsobenia na scéne v nezmenenej zostave.


Nezmazateľnú stopu do českej rockovej histórie vryla aj skupina Wanastowi Vjecy. Pôvodne punková skupina sa sformovala ešte v 80. rokoch, žánrovo sa napokon posunula k rocku a preslávili sa takými hitmi ako Bedna od whisky, Tak mi to teda nandey či Sbírka zvadlejch růží. Kapela okolo charizmatického speváka a gitaristu Roberta Kodyma vydala ostatný album Letíme na Wenuši v roku 2011. "Wanastovky patria jednoznačne k legendám česko-slovenskej scény, sme radi, že sa na Topfeste takisto predstavia," dodal Drobný.

Dvojica úspešných českých kapiel dopĺňa už skôr oznámených hostí spoza rieky Morava na Topfeste 2016, ktorými sú ChinaskiWalda Gang. Spoza oceánu prídu na festival Puddle of Mudd. Medzi interpretmi 13. ročníka nebudú chýbať ani domáce hviezdy Horkýže SlížeDESmod. Ďalšie mená budú organizátori zverejňovať postupne. 

Dvojdňové permanentky na Topfest 2016, ktorý sa uskutoční 1. a 2. júla sú už v predaji za zvýhodnenú cenu. Tá bude so skracujúcim sa časom do začiatku festivalu rásť. K dispozícii je aj obmedzený počet VIP vstupeniek.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Topfestu Ján Kakaščík.

Foto: Peter Brichta

Súvisiaci interpreti: Kabát, Wanastowi Vjecy