Americká speváčka Christina Aguilera bude počas udeľovania American Music Awards spievať skladby zosnulej Whitney Houston. Urobí tak na počesť 25. výročia vzniku filmu Osobný strážca (1992), v ktorom si speváčka zahrala po boku Kevina Costnera.

Christina Aguilera zaspieva aj legendárny hit I Will Always Love You (pôvodne od country speváčky Dolly Parton), ktorý Whitney Houston s novým aranžmánom nahrala práve pre tento film.

Ako vyhlásili pozostalí po úspešnej interpretke, Whitney považovala Christinu Aguileru za jednu z najlepších speváčok jej generácie. Tridsaťšesťročná blondínka zase uviedla, že Houston bola pre ňu idolom a počas začiatkov v šoubiznise ju ochraňovala.


Christina Aguilera sa na hudobnej scéne začala presadzovať v roku 1998, keď naspievala pieseň Reflection pre animovaný film Mulan. O rok neskôr vydala debutový eponymný album, ktorým si zabezpečila celosvetovú slávu. Nahrávka obsahovala hity ako Genie In A Bottle, What A Girl Wants, I Turn To You alebo Come On Over Baby (All I Want Is You).

Nasledovali štúdiovky Mi Reflejo (2000), My Kind Of Christmas (2000), Stripped (2002), Back To Basics (2006), Bionic (2010) a Lotus (2012). Držiteľka piatich cien Grammy má od roku 2010 hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.


Zdroj: SITA
Foto: Christinaaguilera.com

Súvisiaci interpreti: Christina Aguilera, Whitney Houston