Slovenský spevák a líder skupiny Nocadeň Rasťo Kopina považuje jeseň za najtvorivejšie obdobie v roku. Ako prezradil v rozhovore pre agentúru SITA, do konca roka by fanúšikom chceli predstaviť nejakú hudobnú novinku.

"Pre niekoho je jeseň depresívne, melancholické obdobie - ja melanchóliu zažívam v týchto dňoch tiež a veľmi rád s tým pocitom tvorím. Preto je taká citeľná v našej hudbe. Keď ju necítim, tak si ju dokonca rád navodím, napríklad prechádzkou v jesennej prírode," uviedol Rasťo Kopina. "Na jeseň s chalanmi trocha tvorivejší - my totiž nie sme letná kapela, ktorá sa dokáže inšpirovať typicky letnou náladou. Počas leta radi koncertujeme a na jeseň, naopak, ožívame autorsky a prichádza k nám oveľa silnejšia inšpirácia."

Po dvoch výročných koncertoch, ktoré skupina Nocadeň odohrala len pred pár dňami, sa teraz púšťa s kapelou do ďalšej tvorby. "Tie koncerty dopadli absolútne fantasticky a to nám dodáva obrovskú silu. Máme skvelých fanúšikov a je radosť pre nich tvoriť. Už ku koncu roka sme preto pre nich nachystali ďalšiu chuťovku," naznačil Kopina.

Prečítajte si: Nocadeň oslávili 20. výročie s domácim publikom v košickej Kunsthalle

Zdroj: SITA
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Nocadeň