Rekordér v počte získaných Zlatých a Českých slávikov sa v nedeľu na sociálnej sieti poďakoval fanúšikom za "neskutočne silné pocity", ktoré prežil v sobotu večer pri preberaní ďalších ocenení. Ako priznal, podporu fanúšikov vníma ako ďalšiu formu terapie vo svojom boji s rakovinou.

Karel Gott sa v sobotu osobne zúčastnil v Štátnej opere v Prahe na galavečere pri príležitosti 50. výročia ankety, a to napriek nedávno diagnostikovanému rakovinovému ochoreniu lymfatických uzlín. Za obrovského potlesku prominentného publika s množstvom jeho kolegov si prevzal jubilejného 40. zlatého slávika za víťazstvo v kategórii spevák, absolútneho slávika za rok 2015 za najvyšší počet hlasov spomedzi všetkých interpretov v aktuálnom ročníku, a súčasne aj mimoriadne ocenenie v podobe platinového slávika.

"Keď sme odchádzali domov, cítil som sa, akoby som už teraz bol vyliečený. Vaša neutíchajúca priazeň a potlesk priateľov a kolegov v sále ma nabili takmer magickou energiou, ktorá mi bude dodávať silu a vieru pre nasledujúce obdobie. Ako som povedal na pódiu, vaša podpora je pre mňa cennou a účinnou infúziou. Tá lekárska ma bude čakať v nasledujúcich dňoch. Ďakujem touto cestou za vaše hlasy, za vašu podporu a nádherné odkazy, ktoré mi stále posielate. Váš Karel Gott," napísal spevák na svojom Facebookovom profile.

Podobné slová "Zlatého hlasu z Prahy" citoval v nedeľu aj najčítanejší nemecký denník Bild, ktoré v nedeľu informoval o jeho účasti na slávnostom ceremoniáli. "Tento večer mi dal toľko energie, že som sa po ňom cítil už, akoby som bol už vyliečený. S manželkou Ivanou sme prišli do Štátnej opery až v poslednom momente a prekĺzli sme do lóže. Keď zaznelo moje meno a ja som vstal, boli všetci prekvapení, že som tam osobne. Dostalo sa mi niekoľko minútových ovácií postojačky. Cítiť túto náklonnosť ľudí, to je pre mňa ako terapia navyše," poznamenal Karel Gott.

Karel Gott, Český slavík 2015 Zdroj: Profimedia.skPriazeň fanúšikov a kolegov mu dodala energiu

Pár dní pred galavečerom spevák poskytol rozhovor aj českému denníku Blesk. V ňom si pochvaľoval, že má v ťažkých časoch podporu špičkového tímu lekárov, svojej rodiny a hlavne manželky Ivany, ktorá sa o neho nepretržite stará. "Lieči ma špičkový tím lekárov, ktorým vychádzam úplne v ústrety svojou pevnou vôľou, aj keď sú to niekedy neľahké chvíle. Idem v ústrety vyliečeniu i myšlienkami, že to dobre dopadne," citoval Blesk 76-ročného speváka. Na margo starostlivosti zo strany manželky Gott uviedol, že pri ňom trávila dlhé hodiny počas hospitalizácie a v súčasnosti sa o neho intenzívne stará. "Dá sa povedať, že som 24 hodín denne v domácej starostlivosti," dodal.

Umelec, ktorý má za sebou prvú dávku chemoterapie a čoskoro ho čaká pokračovanie tejto liečby, priznal, že má teraz čas na veci, ktoré predtým kvôli nabitému kalendáru nestíhal. "Konečne mám čas prečítať si knihy, na ktoré som sa už dlho chystal," konkretizoval.

Zdroj: TASR
Foto: Profimedia.sk

Súvisiaci interpreti: Karel Gott