Jedna z najpopulárnejších mladých kapiel súčasnej českej scény Mirai posiela do sveta ďalší singel a videoklip z debutového albumu Konnichiwa. Anděl patrí medzi najsilnejšie skladby na nahrávke a rovnako jej filmové spracovanie je plné emócií. Kapela sa o novinku s fanúšikmi podelila pár dní po zisku ceny Objav roka v ankete Český slavík.

"Anděl je pre nás najintímnejšou skladbou z albumu. Obsahovo je to trochu úvaha o pominuteľnosti života, ktorá až mrazivo korešponduje s tým, čím sme sa museli v živote prebiť. Touto skladbou by sme radi vyjadrili pokoru a vďaku," komentuje jej autor Mirai Navrátil, ktorý na skladbe spolupracoval s celou kapelou a producentom Martinom Ledvinom.

Klip ako rozlúčka so ženou bubeníka

Režisérom videoklipu je Ondřej Urbanec, ktorý stojí i za predošlými klipmi Divadlo a Pojď, zapomenem. Nakrúcanie prebiehalo vo Frýdku-Místku od západu slnka do mrazivého svitania. Pre kapelu to bola prvá skúsenosť s nočným filmovaním, ktorá však mala svoje čaro.

"Bolo to jedno z najnáročnejších nakrúcaní, či už po realizačnej alebo po kreatívnej stránke. Keďže sa jednalo o citlivú tému, klip bol pre kapelu istou formou rozlúčkou so zosnulou ženou bubeníka Šimona Bílého, chceli sme poňať námet vkusne a bez pátosu, čo sa nám, dúfam, podarilo," hovorí Urbanec.


Prelomový rok 2017

Na víkendovom odovzdávaní hudobných cien Český slavík kapela Mirai získala cenu Objav roka a naživo redstavila svoj doposiaľ najväčší hit Když nemůžeš, tak přidej, za ktorý si rovnako odniesla ďalšie dve ocenenia - Najstreamovanejšia česká skladba a Najobľúbenejšia pieseň poslucháčov Rádia Impuls.

"Rok 2017 už navždy zostane v našich srdciach. Je rok veľkých životných zmien, radostí i smútku. Veríme, že všetko sa deje z nejakého dôvodu a za celú kapelu ďakujem všetkým, ktorí pri nás stoja. Tie ocenenia zďaleka nepatria iba nám," zaznelo od frontmana kapely Mirai.

V marci budúceho roka skupina vyrazí na klubové turné spolu so skupinou Poetika, ktorá je ďalšou mladou nádejou súčasnej českej hudobnej scény.


Redakciu Hudba.sk informovala Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Miraimusic.cz