O speváčke Kristine Tran je už známe, že rada hudobne experimentuje a nie je tomu inak ani v najnovšom videu, kde sa predstaví ako inštrumentalistka.


"V dobe tak rýchlej a chaotickej sme sa stretli tri umelecké duše, dovolili si na chvíľu spomaliť, vyjsť zo zabehaných kolají a vďaka tomuto nečakanému spojeniu vzniklo spontánne video," hovorí Kristina Tran, ktorá v krátkom videu vymenila mikrofón za podmanivý hudobný nástroj WoodPack. Ten vás svojím nezameniteľným zvukom prenesie do magického lesa, kde celkový dojem dotvárajú zábery s jesennou atmosférou.


Hudobník Boris Čellár, ktorý je tvorcom tohto jedinečného rytmicko-melodického hudobného nástroja, bol iniciátorom nezvyčajnej spolupráce. "Takto pred rokom som pri natáčaní klipu ku skladbe Premena s Luciou Lužinskou objavil nádherný starý strom. Jeho útroby ľudskej veľkosti priam pozývali posadiť sa dnu a vyskúšať si v ňom nástroj, ktorý je vyrobený z dreva. Pri predstave pokojných tónov v akejsi drevenej jaskyni mi hneď napadla spolupráca s Kristínou. Po zhliadnutí prvých inšpiratívnych záberov som neodolal, vzal môj telecaster a ponoril sa na pár hodín do ambientných zvukov," dopĺňa Boris.

O video sa postaral fotograf Tomáš Bartaloš alias Eileen Yaman, ktorý má na svojom konte okrem tejto dlhodobej spolupráce aj mnoho ďalších hudobných klipov. "Spojenie hudby a vizuálu je pre mňa základným prvkom komunikácie medzi divákom a tvorcom. Audiovizuálne spoločné projekty sú hnacím motorom pre fantáziu a dávajú nám možnosť spoznávať sa navzájom, zažívať vždy niečo nové. Spolupracujem s Borisom na tvorbe podobných zážitkov už tri roky a vždy mám úprimnú radosť, keď objavíme zaujímavé miesto a vydáme sa na ďalšie dobrodružstvo," upresňuje fotograf.

Pozrite si staršie videá Eileena Yamana s Borisom Čellárom:


Redakciu Hudba.sk informoval Boris Čellár. Správu sme upravili.