Americká kapela The Strokes vydá 25. marca svoj piaty štúdiový album Comedown Machine. Informovala o tom v stredu na svojej oficiálnej webstránke Thestrokes.com, na ktorej si jej fanúšikovia už môžu nahrávku predobjednať.

Prvým singlom z nasledovníka albumu Angles (2011) bude skladba All The Time. Tá sa bude dať kúpiť od 19. februára. Prvou ochutnávkou z albumu je pieseň One Way Trigger, ktorá je od piatku dostupná na voľné stiahnutie.

O novej hudbe skupiny ako prvá informovala seattleská rozhlasová stanica 107.7 The End, ktorá 16. januára na sociálnej sieti Facebook uviedla, že má k dispozícii novinku od tejto formácie. "Počúvame úplne nový All the Time, a to zásluhou RCA Records. Musíme to čo najskôr pustiť do sveta. Nebudete sklamaní," uviedol jej redaktor Mike na Facebooku.

Magazín Billboard vlani v júni informoval, že členovia skupiny si vyhradili čas v newyorských Electric Lady Studios, aby tam nahrali novú štúdiovku. Aj keď nahrávanie albumu ich manažment najprv dementoval, istý zdroj uviedol, že na ňom pracujú s producentom Gusom Obergom, ktorý mixoval časť ich nahrávky Angles. Neskôr to potvrdil aj otec gitaristu kapely Albert Hammond.

The Strokes - Under Cover Of Darkness

Zdroj: SITA
Foto: Thestrokes.com

Súvisiaci interpreti: The Strokes