Taylor Swift a Ed Sheeran budú headlinermi festivalu The Biggest Weekend, ktorý sa uskutoční od 25. do 28. mája paralelne na štyroch rôznych miestach vo Veľkej Británii. V utorok to oznámila britská vysielacia spoločnosť BBC, ktorá za týmto festivalom stojí.

Ďalšími už potvrdenými interpretmi sú okrem iných Noel Gallagher, Manic Street Preachers, Beck alebo Snow Patrol. Desiatky ďalších mien budú podľa BBC priebežne pribúdať v najbližších dňoch a týždňoch.

Festival The Biggest Weekend sa uskutoční vo waleskom Swansea, škótskom Perthe, anglickom Coventry a severoírskom Belfaste, pričom nad každou z týchto štyroch súčastí prebrali záštitu jednotlivé programy z rozhlasového rastra BBC. Najpopulárnejšia stanica BBC, Radio 1, napríklad zastrešuje podujatie vo waleskom Swansea, a práve tam majú vystúpiť Ed Sheeran aj Taylor Swift.

Interpreti podľa doterajších informácií nebudú "putovať" po jednotlivých mestách, ktoré budú súčasťou festivalu, ale väčšina z nich vystúpi iba na jednom mieste.

Festival si dáva za cieľ vyplniť medzeru, ktorú na britskej festivalovej scéne spôsobí tohtoročná pauza kultového festivalu Glastonbury. Organizátori Glastonbury si totiž dávajú s festivalom každý piaty až šiesty rok voľno, aby sa mohol zregenerovať pozemok, na ktorom ho organizujú a ktorý sami vlastnia.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/File