Keď Ariana Grande na konci minulého roka so skladbou thank u, next prvýkrát v kariére ovládla americký singlový rebríček, okamžite sa u jej neprajníkov rozprúdila diskusia o tom, či ide o opodstatnený úspech alebo náhodu. Nech je to akokoľvek, s najnovším singlom 7 rings sa jej to podarilo opäť.

Zrejme žiadna popová speváčka momentálne nezažíva taký globálny úspech ako 25-ročná Ariana Grande. Rodáčka z Floridy ma za sebou mimoriadne náročný, no úspešný rok. V lete vydala svoj album Sweetener, v ktorom sa vyspievala zo svojej bolesti, ktorá ju sprevádza od teroristického útoku na jej koncerte v Manchestri v roku 2017. 

Album si síce vyslúžil skvelé recenzie, no single, ktoré z neho Grande vydala, sa ani zďaleka nestretli s takým úspechom, ako nahrávky z očakávaného ďalšieho albumu Thank U, Next, ktorý vyjde už 8. februára. Jeho čerstvou ochutnávkou je singel 7 rings s odvážnym videoklipom, v ktorom si speváčka s priateľmi užíva bujarú párty plnú alkoholu.


Rovnica na úspech?

Samotná Ariana pieseň označila za hymnu priateľstva, k jej napísaniu ju totiž motivovala návšteva predajne Tiffany, kde sebe a svojim priateľom pod vplyvom šampanského kúpila sedem prsteňov (anglicky 7 rings). Zdá sa, že osobné texty v prípade Grande fungujú na výbornú. Videoklip síce na Youtube nezískal ani zďaleka takú pozornosť ako thank u, next, s ktorým zaznamenala rekordných 50,3 miliónov prezretí za prvých 24 hodín, no napriek tomu s veľkým náskokom opäť vystrelila rovno na prvé miesto rebríčka Billboard Hot 100.

"Náš druhý debut na prvej priečke v priebehu troch mesiacov. Slová nestačia na to, aby som vyjadrila, ako veľmi milujem ľudí, vďaka ktorým tieto skladby vznikli. Opäť budem plakať. Ďakujem všetkým za všetko. Som naveky vďačná," napísala Ariana na svojom Instagrame. Okrem úspechu songu 7 rings sa navyše stále môže radovať aj z umiestenia hitu thank u, next, ktorý je po 12 týždňoch v rebríčku stále veľmi vysoko - na 4. priečke. 

 
Autor: Dušan Marko
Foto: reprofoto - Youtube

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande