Česká speváčka Marta Jandová má za sebou úspešný rok, počas ktorého stihla nahrať a vydať svoj prvý sólový album Barvy, odohrať európske turné so svojou nemeckou skupinou Die Happy a zúčastniť sa na televíznom projekte Česko Slovensko má talent v úlohe porotkyne. V týchto dňoch predstavuje svoj nový videoklip k piesni Milovat.

Videoklip vznikol spoločným nápadom režiséra Tomáša Krejčího a Marty Jandovej. Parafrázujú v ňom slávne milostné scény z kultových filmov ako sú Pretty Woman, Láska nebeská, Duch, Titanic a mnoho ďalších. Vo vtipnom, zmyselnom a odvážnom poňatí, hrá jej mileneckého partnera spevák Václav Noid Bárta.

"Spočiatku som vôbec nevedela, koho sa mám spýtať. Predsa len to mal byť niekto, pred kým by som sa nehanbila, niekto, kto má zmysel pre humor a s kým si rozumiem. Herci 'z katalógu' mi nedávali zmysel. Potom som skúšala s Vaškom projekt Rock Symphony a zrazu mi to docvaklo. To je on. Sme ako brat a sestra. A vo videoklipe to funguje super," vysvetľuje speváčka výber svojho videoklipového partnera.


Barvy plné emócií

Pieseň Milovat z debutového albumu Barvy predstavuje Martu Jandovú v pop-rockovej polohe, ktorá je jej srdcu najbližšia. Na albume sú pesničky s hitovým potenciálom ako Černá i bílá, Milovat, Křídla či úvodná Cesta kolem světa, ale aj emotívne balady Barvy, Zůstaň tu se mnou a ďalšie. Špecialitou je záverečná rocková kompozícia Strach, ktorou Marta Jandová vzdáva hold svojmu obľúbenému spevákovi, zosnulému rockerovi Chrisovi Cornellovi.

Marta je väčšinovou autorkou piesní a až na jednu výnimku i výhradnou textárkou celého albumu. Tou jedinou výnimkou je bonusová pesnička Školíš mě od Mareka Ztraceného. Nahrávka vznikla vštúdiu Petra Jandu Propast s producentom Lukášom Pavlíkom, ktorý je zároveň bubeníkom kapely Chinaski.

Rozhovor: Marta Jandová: Aj po 25 rokoch stále počúvam, že za úspech vďačím otcovi

V tomto roku pripravuje Marta ďalšie videoklipy k pesničkám z albumu Barvy, sólové koncerty s novou kapelou a aktuálne veľmi populárnu šou Rock Symphony v halách v Prahe, Brne, Zlíne a Ostrave. Ide o koncerty, ktoré spájajú rockové evergreeny so sprievodom symfonického orchestra. Hlavnou hviezdou večera je práve Marta Jandová spoločne so spevákom Václavom Noidom Bártom, ktorý ako skladateľ, aranžér a spevák spolupracuje na poli populárnej a rockovej hudby s poprednými českými hudobníkmi. Filharmóniu Bohuslava Martinů bude riadiť Viktor Kozánek. V symfonickom podaní zaznie i ukážka z nového albumu Barvy.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Adriana Čahojová zo Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Marta Jandová