God and Eve vydávajú druhý singel s pozitívnym názvom Banging my head against a brick wall. Predstavujú ho spolu s vrtkavým avantgardným videoklipom. Nový singel, ako aj predošlá zverejnená skladba Brainwashing, sú súčasťou pripravovaného debutového EP s názvom The Creation, ktoré vyjde v piatok, 26. februára.

Gro kapely God and Eve tvorí Richard Grimm (pôsobiaci tiež pod pseudonymom Boh Vajec a v koncertnej kapele Raptora Kocha) a Eva Sajanová, ktorá má na svedomí aj videoklip k singlu. Obaja študujú hudobnú skladbu, Richard na pražskej HAMU a Eva na bratislavskom Konzervatóriu. Žánrovo je ich spoločný hudobný projekt veľmi pestrý, nájdeme v ňom prvky art popu, jazzu, či psychedélie. Využívajú živé hudobné nástroje i elektroniku, vyžívajú sa v bohatých vokáloch. Vo svojej spolupráci majú jasno. Eva vymýšľa hudbu, píše texty a nahráva prvé verzie piesní, Richard potom skladby aranžuje/produkuje a spolu ich doťahujú do finálnej podoby.

O témach, ktorými sa singel Banging my head against a brick wall zaoberá, prezrádza veľa už samotný názov skladby. Singel sa nahrával a mixoval v Pulp Studio, vznikol v spolupráci s Jakubom Hríbikom. Bicie nahral Mattia Müller (MattiaBoyzz), basu Tomáš Bateško (Vojdi, Raptor Koch band) a gitaru Marek Buranovský (Vojdi, Drť). O master sa postaral Boris Sodoma zo štúdia High Five Mastering.


Tvorbu tejto nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla za kapelu God and Eve Eva Sajanová. Text správy sme upravili.