Po koncertoch v Litve, Poľsku aj Česku sa slovinská skupina Haiku Garden, pohybujúca sa na pomedzí shoegaze a dreampopu, predstaví v bratislavskom klube Fuga. Prvoaprílový večer bude zaujímavý aj pre členov domácej kapely The Ills, ktorej členovia sa premiérovo predstavia v úlohe dídžejov.

"Ich skladby sú nemilosrdné," povedal jeden zo zakladateľov kultovej rozhlasovej stanice KEXP Kevin Cole o skupine Haiku Garden, ktorej koncert fanúšikovia prirovnávajú k terapii. "My sme ich vo februári videli dvakrát a hneď nám bolo jasné, že ich musíme dotiahnuť aj k nám," hovorí za organizátorov bratislavského koncertu Tatiana Lehocká z agentúry Real Something.


Pred aj po koncerte Haiku Garden sa o hudobnú produkciu postarajú ich kamaráti, členovia slovenskej skupiny The Ills. Tentokrát však nie s nástrojmi, ale za dídžejským pultom. Bude to ich premiéra v takejto úlohe. "Prvý DJ set The Ills a vlastne aj každého z nás vôbec! Cítim trošku taký ten sťah v zadných sedacích svaloch, ale bude celkom sranda sledovať, ako vlastne každý z nás počúva tak trochu niečo  iné," priznáva Martin Iso Krajčír. "Tešíme sa! A o Haiku Garden už ani nehovorím!" 

The Ills sa ako kapela predstavia slovenským fanúšikom až na konci mesiaca, na konci svojho zatiaľ najväčšieho európskeho turné The Illsane Tour 2017. To odštartujú už 11. apríla a postupne sa predstavia v Česku, Nemecku, Dánsku, Švédsku, Holandsku, Belgicku a Rakúsku, aby sa 30. apríla vrátili do Fugy, kde na domácej pôde odohrajú záverečný koncert šnúry.

Tento týždeň bola momentálne najexportnejšia slovenská kapela potvrdená aj ako nové meno v programe festivalu Pohoda. Na trenčianskom letisku síce The Ills vystúpili aj minulý rok, teraz im však bude patriť väčšie pódium a zaujímavý čas pred kultovou anglickou shoegazeovou kapelou Slowdive.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z usporiadateľskej agentúry Real Something. Viac sa dozviete na stránkach www.realsomething.com a www.facebook.com/someREALthing a na Facebook stránke koncertu.