Po minuloročnom septembrovom singli Blízko a októbrovom hudobnom prekvapení v podobe francúzskej balady Dans ma tête sa Janais vracia s novým singlom. Odľahčená novinka Nad hladinou, ktorú sprevádza pozitívny videoklip, si už našla svoje miesto v letnom rádiovom éteri.

Exkluzívnu rádiopremiéru mala vo štvrtok 25. mája vo vysielaní Rádia Slovensko. Ide o prvý tohtoročný singel, ako však Janais prezrádza, ak pôjde všetko podľa plánu, rozhodne nebude jej poslednou tohtoročnou novinkou. Speváčka, ktorá je zároveň aj autorkou, totiž prežíva v posledných rokoch tvorivé obdobie.

Pri aktuálnom singli sa ako prvá zrodila melodická linka. Text k nej pribudol až neskôr. "Nápev k piesni Nad hladinou vznikol asi rok dozadu a následne som sa k nej snažila napísať vhodný text - jednoduchý, ale s vtipnou myšlienkou," prezrádza. Aké je teda posolstvo skladby Nad hladinou? "Veľmi jednoduché, priamočiare, trošku vtipné, proste zo života... Že každá žena chce byť pre svojho partnera tá jediná a pánom aspoň pripomenieme, že sú nad hladinou častokrát najmä vďaka svojím skvelým polovičkám."


Experiment s nehercami

Pozitívne posolstvo sa snažila Janais pretaviť i do dynamického videoklipu k piesni, ktorý režíroval Jakub Šteinecker. "Klipom sme sa snažili vystihnúť text piesne, takže žiadne inotaje. Niekedy si proste stačí uvedomiť, čo všetko v partnerovi máme a že aj napriek občasným neporozumeniam má zmysel ťahať to spolu ďalej," vysvetľuje speváčka námet, podľa ktorého nakrúcali dva dni interiérové i exteriérové scény v Bratislave.

Vo videoklipe si zahralo niekoľko nehercov, ktorí pred kamerou stvárnili zamilované dvojice. Niektorí z nich mali úlohu o to jednoduchšiu, že sú pármi i v reálnom živote. "Dva páry boli skutočné a ďalšie dva páry boli len kamaráti, ktorí boli ochotní zahrať si v klipe partnerov," spomína Janais na veľmi príjemné a veselé nakrúcanie. 

V lete chystá veľa koncertov i prácu v štúdiu

O produkciu singla sa postaral Randy Gnepa z prešovského Studia 7. "Randy je za tie roky, čo s ním spolupracujeme, už aj veľmi dobrý kamarát, o to radšej sa k nemu preto s chalanmi vraciame," hodnotí Janais dlhoročnú príjemnú hudobnú spevácko-producentskú symbiózu.  

Ako dodáva, s kapelou má momentálne rozpracovaných viacero nových piesní, ktoré čakajú na realizáciu. "Chceme trocha experimentovať, takže skúsime aj iné spolupráce," vysvetľuje na margo plánov spoluprác s inými producentmi. Okrem hrania na rôznych kultúrnych podujatiach strávi Janais júl opäť v štúdiu nahrávaním nových piesní a koncom augusta si s priateľmi vychutná cestovateľskú dovolenku po Andalúzii.

Termíny najbližších koncertov Janais s kapelou:  

6. 6. - Prešov, Prešovský Montmartre, 17:00
9. 6. - Handlová, Noc kostolov, 18:30
17. 6. - Sabinov, Sabinovský jarmok, 18:30
23. 6. - Cigeľ, 20:00
24. 6. - Šuňava, Festival za jazerom, 17:00
8. 7. - Uzovský Šalgov, 20:00
22. 7. - Rajecké Teplice, Letné slávnosti, 20:30
29. 7. - Javorník nad Veličkou, NG fest, 19:00

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Viac sa o speváčke dozviete na jej oficiálnych stránkach www.janais.sk a www.facebook.com/Janais.sk.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Janais