Na poľskom festivale Open'er vystúpi aj speváčka Lorde, ktorá sa preslávila hitom Royals. Festival sa uskutoční od 28. júna do 1. júla v meste Gdynia, 20-ročná interpretka, ktorá len dva týždne pred jeho konaním vydá svoj druhý album, vystúpi v posledný deň na hlavnom pódiu (Orange Main Stage).

Účasť na podujatí predtým potvrdili aj Foo Fighters, Radiohead, The Weeknd, The Kills, Royal Blood, M.I.A., Warpaint, Moderat, Prophets of Rage, James Blake, Solange, The xx, The Dumplings, George Ezra, Michael Kiwanuka, Taco Hemingway, Julia Pietrucha, G-Eazy, Dua Lipa, Rae Sremmurd, Jimmy Eat World, Nicolas Jaar alebo Mac Miller. (Viac o festivale)

Lorde, vlastným menom Ella Marija Lani Yelich-O'Connor, sa stala známou v októbri 2013, kedy so spomínanou skladbou Royals dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Mala vtedy len 16 rokov a 11 mesiacov, vďaka čomu bola najmladším interpretom na jeho vrchole od roku 1987, kedy bola na prvom mieste v ešte mladšom veku americká speváčka Tiffany s coververziou piesne I Think We're Alone Now. Zároveň sa Lorde stala historicky prvým hudobníkom z Nového Zélandu, ktorý tento rebríček dobyl ako hlavný interpret.

Skladba Royals, ktorá jej vyniesla dve ceny Grammy, vyšla najprv na jej debutovom EP The Love Club (2013) a neskôr aj na albume Pure Heroine (2013). Časopis Time v roku 2013 Lorde zaradil do zoznamu najvplyvnejších tínedžerov na svete a v nasledujúcom roku sa dostala do zoznamu najvplyvnejších ľudí do 30 rokov podľa magazínu Forbes. V piatok 16. júna uvedie na trh dlho očakávaný druhý album Melodrama, z ktorého ako prvý singel ponúkla ešte v marci skladbu Green Light.


Zdroj: SITA (Opener.pl, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/lordemusic

Súvisiaci interpreti: Lorde