Skupina Hex len nedávno predstavila chytľavú letnú novinku Ľahký song, na ktorej spolupracovala s Robom Grigorovom, a už k nej stihla nakrútiť aj videoklip. Ten sa nesie v radostnom a optimistickom duchu, rovnako ako celá pieseň. Originálne slow motion video sa nakrúcalo na jeden záber.

"Videoklip sme nakrúcali v Prahe, v parku Na letné a aj keď bol scenár daný, trošku sme improvizovali. Na klipe sú zaujímavé dve veci. Všetko sme nakrútili na jeden zaber a celý je slow motion. To znamená, že pôvodná pesnička bola zrýchlená na dvojnásobnú rýchlosť, takže celý príbeh videa v skutočnosti trval jeden a pol minúty," vysvetľuje autor hudby a spevák Hexu Peter "Ďuďo" Dudák.

Klip srší optimizmom a radosťou zo života, rovnako ako samotný Ľahký song, ktorého slová napísal gitarista a textár skupiny Martin "Fefe" Žúži. Pozrite si horúcu novinku v premiére na Hudba.sk.


Spolupráca s "kráľovnou českého twerku"

"Bolo to pre nás dobrodružstvo, keďže sme tento typ klipu - jednozáberový - nakrúcali po prvý raz. Dalo nám to teda pekne zabrať. Jazda sa musela opakovať viackrát a my sme museli večer stihnúť lietadlo z Prahy do Košíc, kde sme nasledujúci deň hrali na študentskom festivale," dopĺňa basgitarista Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Námet aj réžiu klipu mal na starosti Ondřej Urbanec. Okrem Hexákov v ňom vystupujú aj skvelí tanečníci pod taktovkou profesionálnej tanečnice, lektorky a choreografky Anet Antošovej. Vyhľadávaná tanečnica muzikálových, filmových a divadelných produkcií, televíznych show a koncertných turné je okrem iného známa aj ako "kráľovná českého twerku", pretože bola prvá, kto tento druh tanca začal v Česku vyučovať a propagovať.

"Bolo nám cťou spolupracovať s touto dámou, ktorá má za sebou spolupráce aj s takými osobnosťami ako je Kanye West. Tanečníci boli z rôznych krajín - okrem Slovenska a Česka aj z ďalších európskych štátov. So všetkými sa nám spolupracovalo výborne," uzatvára Ďuďo.

V Ľahkom songu nahrali dychové nástroje členovia skupiny Polemic a hosťuje v ňom legendárny Robo Grigorov, ktorý prispel "raggamuffin" vokálom. Skladba je predzvesťou nového albumu, ktorý skupina Hex práve dokončuje. Štvorica na ňom pracuje v štúdiu Sono pri Prahe a fanúšikov ním plánuje potešiť na prelome septembra a októbra.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac sa o kapele dozviete na oficiálnych stránkach www.hex.skwww.facebook.com/HEXOFFICIAL.

Foto: archív skupiny Hex

Súvisiaci interpreti: Hex