Projekt BandsUP ponúkne medzinárodný mentoring pre hudobných profesionálov. Štyria zahraniční odborníci sa podelia o svoje vedomosti v rámci online streamovaných prednášok v posledný májový pondelok a tri júnové štvrtky vždy o 18:00 naživo na Facebook stránke občianskeho združenia Spectaculum.

Záujemcovia sa môžu od lektorov z Fínska, Veľkej Británie a Rakúska dozvedieť viac o dôležitosti nastavenia umeleckého cieľa kapely, o tom, ako sa presadiť v rámci silnej konkurencie za hranicami či ako správne zostaviť ponukový materiál pre zahraničné kluby a promotérov. Medzi témami prednášok je aj dôležitosť obsahovej stránky propagačných materiálov a vizuálnej prípravy fotografií. Pozornosť bude venovaná aj čoraz viac diskutovanej téme trvalo udržateľného cestovania v hudobnom biznise.

Program interaktívnych online prednášok:

31.5., 18:00 - Minna Huuskonen (FIN) - Ako si vybudovať medzinárodnú kariéru?

10.6., 18:00 - Simon Broughton (UK) - Povedz sýr!

17.6., 18:00 - Nigel Slee (UK) - Trvalo udržateľné cestovanie v hudobnom priemysle

24.6., 18:00 - Helge Hinteregger (AT) - Viditeľnosť na mape jazzu v Európe

Súčasťou projektu je aj príležitosť pre dve vybrané mladé kapely prejsť si programom zameraným na dosiahnutie minimálne európskych štandardov v rámci možností prezentácie za hranicami a k tomu potrebných promo materiálov.

Projekt vzniká v spolupráci s hudobnými portálmi Hudba.sk a Jazz.sk, fotografkou Dorotou Holubovou (Fotoateliér Holubník) a kreatívnym tímom ľudí z nezávislej hudobnej organizácie Spectaculum production. Viac sa dozviete Facebook stránke Spectaculum a www.spectaculum.sk.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a vizuály redakcii Hudba.sk za Spectaculum production poskytla Saša Pastorková. Tlačovú správu sme upravili.