Obľúbené rekreačné stredisko Opalex Sigord, ktoré sa nachádza 12 kilometrov od Prešova v prostredí Slanských vrchov, sa opäť zmení na hudobnú oázu pod holým nebom. V piatok 10. augusta sa tam uskutoční podujatie Sigord Live 12, ktoré v podobe odlišného formátu nadväzuje na minuloročnú akciu.

"Minulý rok sme návštevníkom ponúkli multižánrový program rozdelený do troch dní. Teraz sme sa pre zmenu rozhodli pre jednodňové podujatie so známymi prešovskými skupinami,“ uviedol organizátor Peter Migaš. Hlavnými hviezdami budú skupiny Chiki liki tu-a, Peha a Komajota.

Priestor dostanú aj muzikanti v rokoch - džezová Pešia Zóna, ale aj mladá skupina Papyllon a úplne nový elektronický projekt Binery z Prešova. Vstupenky sa budú predávať na mieste v deň koncertu za štyri eurá.

Tohtoročný Sigord bude tiež výnimočný pre samotné kapely. Tým, že mnohí majú leto nabité koncertmi mimo Prešova, vybrali si hudobníci 10. august pre seba. Účinkujúci sa spolu stretnú po dlhšej dobe, budú mať čas si posedieť a nikam sa neponáhľať. Brány areálu sa otvoria o 16:00 a koncerty budú trvať až do polnoci. Letnú atmosféru si prešovskí hudobníci vychutnajú aj po skončení hlavného programu s gitarami pri ohni. 

Zdroj: SITA
Foto: Rastislav Gallo - MENGAart

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a, Komajota