Na čom nezáleží je názov piesne, ktorú spieva superstarista Robo Šimko so svojou kapelou Massriot. Tentokrát sa však rozhodol spojiť rock s cimbalovkou a výsledok stojí za to. Nedávno k spolupráci vznikol aj rockovo-baladický klip.

"Na čom nezáleží som so Silvayovcami nahral preto, lebo je to zaujímavá kombinácia. Rock, cimbalovka, chcel som skúsiť ako to bude znieť a znelo to super! Takže ďalej ma zaujíma, ako to zoberú ľudia. Navyše som u nich bol párkrát na hosťovačke a okrem toho, že sú famózni muzikanti, sú aj perfektní ľudia, doslova ako keby sme boli bratranci a sesternice. Mám ich rád, mám rád ich muziku, a tak som neváhal, predostrel tento nápad u nás doma v Massriote a uchytil sa. Chalanom sa tento nápad veľmi páčil a výsledok fakt stojí za to," povedal Robo Šimko.

Silvayovci sa žiadnej spolupráci nebránia. Radi spájajú rôzne štýly, no všetko robia len na tradičných nástrojoch. Mozgom kapely je Gabriel Silvay, ktorý skladby upravuje. "Snažím sa vybrať dôležité prvky, aby nič nechýbalo farbe zvuku. Niektoré nástroje tam síce chýbajú, ale doplní sa to iným nástrojom. Hlavné je dodržať rytmus, melódiu, na ktorý nástroj čo pasuje. A hlavne vystihnúť to, čo sa ľuďom naozaj páči," zdôraznil Gabriel Silvay, ktorý hrá na husliach, fujare, píšťalke, cajone či gitare.


Silvayovci sú jedinečná a originálna formácia cimbalovej hudby, ktorej tajomstvo úspechu spočíva v skĺbení tradičného s moderným. Zakladateľmi kapely sú bratia Miloš a multiinštrumentalista Gabriel. V rovnakej zostave pôsobia od roku 2003, no ako každá cimbalovka hrali skôr na ľudovú nôtu. Od roku 2007 sa osobitosť kapely postupne kryštalizovala a dnes si ich progresívnosť nemožno nevšimnúť. Širšej verejnosti sa predstavili v roku 2010 v show Česko Slovensko má talent, kde sa dostali až do semifinálového kola.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Katarína Silvayová, manažérka skupiny Silvayovci.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Robo Šimko & MassRiot