Po zaujímavej prerábke domáceho hitu Unikát a piesne Beauty and the Beast z rovnomennej filmovej rozprávky (Kráska a zviera), či antológii slovenskej populárnej hudby z rokov 1937-1989 prichádza skupina For You so svojím štvrtým profesionálnym videoklipom. Nakrútila ho ku coververzii hitu Fix You od kapely Coldplay.

Päťčlennú kapelu For You sme vám prvýkrát predstavili, keď zverejnila svoj debutový profesionálny videoklip s vlastnou verziou hitu Márie Čírovej Unikát. Neskôr nás v podaní bratislavskej formácie zaujal aj hudobný výlet do histórie slovenskej hudby s názvom Antológia ITeraz kapela ponúka nový videoklip k piesni skupiny Coldplay - Fix You. Tá vyšla už v roku 2005 na albume X&Y, avšak doteraz je veľmi obľúbená a často hraná v rádiách aj na koncertoch. Pôvodný videoklip vznikol ako spomienka na bombové útoky v Londýne v roku 2005. Spevák Chris Martin označil Fix You za "pravdepodobne najdôležitejšiu skladbu, akú kedy napísali".

Videoklip k a cappella verzii v podaní For You bol natočený v Drážovciach pri Nitre, pri kostole sv. Michala archanjela. Ten je výraznou krajinnou dominantou, keďže stojí na výbežku pohoria Tribeč na okraji strmého zrázu, ktorý sčasti vznikol ťažbou kameňa. Stavba stojí v areáli sčasti zničeného slovanského opevneného hradiska, ktoré bolo zrejme postavené ešte v časoch Veľkej Moravy. O kameru, strih a postprodukciu videa sa postaral Jakub Chochula, mix nahrávky mal na starosti člen skupiny Milan Masiarik.


Skupina For You sa sformovala v roku 2009 v Bratislave a odvtedy koncertuje nielen na Slovensku, ale i v zahraničí (Maďarsko, Rakúsko, Česká republika). Zostavu tvorí päť profesionálnych spevákov v zložení Katalin Lantos Borbély (soprán), Monika Ližbetin (alt), Milan Masiarik (tenor), Andrej Mann (bas) a Jakub Podolský (beatbox).

V repertoári skupiny nájdete najmä úpravy najväčších hitov hudobných hitparád posledných 20 rokov, ale nechýbajú ani ich autorské skladby, spirituály či piesne slovenských a maďarských kapiel. V roku 2016 vydala skupina dva albumy - debutový album We sing... For You a vianočný album Merry Christmas... For You.

Redakciu Hudba.sk za skupinu For You informovala Katalin Lantos Borbély. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Youtube / koláž Hudba.sk