Obľúbený rodinný festival Žákovic Open v malebnom prostredí Bošáckej doliny otvorí svoje brány už v piatok 2. augusta o 15:00 a návštevníkom bude jeho areál k dispozícii až do nedeľného dopoludnia. Devätnásty ročník festivalu prináša pestrý lineup v znamení veľkých aj menej známych domácich mien a tiež niekoľko noviniek.

"Je to už 19. ročník festivalu a pre mňa je veľmi radostné, že sa nám darí robiť ho už toľko rokov - vďaka našim fanúšikom, ľuďom z Bošáckej doliny, ako aj našim partnerom. Najskôr to bolo kamarátske stretnutie kapiel, ale že to môže dosiahnuť toľko ročníkov, by mi nikdy nenapadlo. Chodia k nám celé rodiny a vidíme, že s naším festivalom rastú aj deti našich priaznivcov, ktorí chodia od prvého ročníka. Tešíme sa aj na nových návštevníkov, sme veľmi radi, že stáli fanúšikovia prichádzajú aj so svojimi kamarátmi, ktorí na našom festivale zostávajú," teší sa jeden zo zakladateľov a organizátorov festivalu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Program festivalu Žákovic Open každý rok spája overené mená rôznych žánrov. Tento rok sa predstavia punková Davová Psychóza, slovenská klasika Vidiek, obľúbené skupiny dvoch generácií Le Payaco a Billy Barman, alternatívni tatkovia Saténové ruky, popová diva Katka Knechtová a chýbať nebude ani Yxova kapela Hex, ktorá je na festivale doma a hrala na všetkých jeho ročníkoch. 


"Novinkou je detský program Paci Pac, ktorý sa predstaví v sobotu o 14:00 na hlavnom pódiu. Veľmi sa teším na úspešnú stand-up comedy Silné reči, konkrétne Simonu a Joea Trendyho, ktorí to v rovnakom čase rozbalia v Jameson zóne. Tá je cez deň chillout oázou a večer sa mení na párty priestor, kde hrajú dídžeji. V piatok to budú TT DJs - Stemplik z Le Payaco, Slimak z Hogo Pogo, Teo z Autodromu - a v sobotu legenda DJ Magálová alias Bebe zo Saténových rúk," približuje Yxo denný aj nočný program. 

Návštevníci sa môžu tešiť na typickú priateľskú a uvoľnenú atmosféru, ktorá na festivale vládne a ktorú si pochvaľujú všetky kapely. Ich členov môžete pred aj po koncertoch stretnúť medzi návštevníkmi, kde sa často zabávajú až do ranných hodín ako za starých čias. Kultovým sa na Žákovici stal sobotňajší futbalový zápas medzi fanúšikmi a muzikantami. V sobotu si pred začiatkom hudobného programu zmerajú sily vybraní hudobníci a vylosovaní nadšenci z radov divákov.

Kyvadlovka zdarma a vysoký festivalový štandard

Na festival môžete prísť vlastným autom, parkovanie je zadarmo na upravenej časti poľa smerom na Bošácu. Tí, ktorí prídu vlakom, majú zabezpečenú kyvadlovú dopravu, ktorá bude premávať v piatok a v nedeľu. V prvý festivalový deň zdarma privezie návštevníkov zo stanice v Novom Meste nad Váhom od 15:00 do 20:00 v približne polhodinových intervaloch priamo do areálu a v nedeľu pôjde opačným smerom každú polhodinu od 9:00 do 12:00.

Organizátori sa tiež opäť postarali o to, aby mali návštevníci na Žákovic Open všetko, na čo sú na dobrých festivaloch zvyknutí. "Ubytovať sa môžete zadarmo v stanovej dedinke oproti areálu festivalu. Sú v nej sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou aj bufety s občerstvením. K dispozícii je však aj stanová dedinka EXTRA. Umiestnená je hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neunikne. Dedinka je oplotená, strážená a ponúka ďalšie vychytávky," dodáva Yxo. 

Samozrejmosťou sú stánky plné dobrého jedla a nápojov. K dispozícii je i bar v penzióne, ktorý je priamo v strede areálu. Vstupenky za predpredajovú cenu 24 eur na oba dni alebo 18 eur na sobotu si môžete zakúpiť v sieti Predpredaj.sk alebo osobne v Penzióne Žákovic. Deti do 5 rokov majú vstup zdarma, od 5 do 10 rokov (vrátane) majú permanentky za 10 eur. 

Program festivalu Žákovic Open 2019:

piatok 2. augusta

17:00 - PiiJem 
18:00 - Cpt. Slice
19:10 - Davová Psychóza 
20:30 - Billy Barman
22:15 - Katarína Knechtová
23:50 - Puding Pani Elvisovej 
01:20 - October /U2 revival/

sobota 3. augusta

14:00 - Paci Pac
14:00 - Silné Reči (Jameson Stage)
16:00 - Rust 2 Dust
17:30 - Saténové ruky
19:00 - Le Payaco
20:30 - Vidiek
22:00 - Hex
23:45 - Trolejboys
01:00 - Acylpyrin

Vstupenky:  

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov festivalu poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Všetky informácie nájdete na stránkach www.zakovicopen.sk a www.facebook.com/zakovicopen.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Hex, Katarína Knechtová