Kapela The Colorblinds zažila pri vstupe na hudobnú scénu raketový štart. Zúčastnila sa prehliadky šiestich najnádejnejších kapiel roka Bandzone Showcase, natočila rozhovor pre Medúzu (ČT2), koncertovala na Pocte Václavovi Havlovi v Lucerna Music Bare alebo na hlavnom stage United Islands a objavila sa v priamom prenose Českej televízie v hlavnom vysielacom čase.

Po niekoľkých rokoch neaktivity, keď jej členovia študovali v zahraničí, sa znovu usadila v Prahe a pripravila nový album. Jej jedinečná energia je podložená viac ako desaťročnou skúsenosťou na českej klubovej scéne a zaujme poslucháčov mnohých štýlov – svojimi funkovými groovmi, popovými melódiami alebo tvrdšími rockovými riffmi. Druhý singel Focus vyšiel 29. júla s videoklipom vytvoreným umelou inteligenciou.

Pieseň opisuje strasti a úskalia na ceste k úspechu v dnešnej digitálnej dobe. Je inšpiráciou pre mladých ľudí, ktorí si idú za svojimi snami. V ich úsilí ich podporí a ponúkne im motiváciu. Focus je druhým singlom z nového albumu Staying Alive, ktorý vyjde ku koncu roka a ktorého názov okrem iného odkazuje na to, že kapela The Colorblinds tu stále je a hlási sa aktívne o slovo na českej hudobnej scéne.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla kapela The Colorblinds.