Celé leto museli fanúšikovia sympatickej víťazky poslednej série Česko Slovenskej SuperStar čakať na jej druhý videoklip. Pesničku Words zverejnila spolu s lyric videom hneď na začiatku júna, no oficiálny klip predstavila až 30. augusta. Zhodou okolností sa práve tento týždeň vyšplhala na vrchol rebríčka hranosti skladieb od domácich interpretov.

Singel Words, ktorý sa posledné dva mesiace pohyboval v prvej desiatke rebríčka IFPI, aktuálne z prvého miesta zosadil skladbu Hej, sokoly! od IMT Smile a Ondreja Kandráča zo soundtracku k filmu Čiara. Emma Drobná má okrem toho v prvej päťke (4. miesto) stále aj svoj prvý singel Smile.

Ten sa na vrchných priečkach rebríčka pohybuje už od minuloročnej jesene, no zdá sa, že dramaturgov a poslucháčov neomrzel ani po tom, ako speváčka vydala jeho nasledovníka. A pritom sa s ním nijak extra neponáhľala - medzi vydaním spomínaných skladieb ubehlo viac než osem mesiacov.

Emma Drobná, videoklip Words Zdroj: Youtube / Radim Zbořil

Londýn, Brighton aj Beachy Head

Neponáhľala sa ani s videoklipom k aktuálnemu singlu, ktorého sa fanúšikovia dočkali až včera. Nakrúcala ho počas štyroch dní začiatkom júla na rôznych miestach v Anglicku, kam odišla ako 18-ročná a prežila tam dva intenzívne roky svojho života. Vo videu ani na moment nechýba samotná speváčka s rôznymi outfitmi a vizážou, no môžete v ňom vidieť aj atmosféru Londýna a obľúbeného pobrežného mesta Brighton, kde sa jej počas nakrúcania podarilo stratiť peňaženku aj s dokladmi, či majestátne útesy Beachy Head (nachádzajú sa neďaleko známejších Seven Sisters).

"To miesto bolo najkrajšie. Sú tam obrovské biele útesy a nádherné polia. Je to zaujímavé, nebezpečné a trošku aj strach vzbudzujúce miesto, keďže útesy sú naozaj obrovské. Jedna časť tých útesov je obklopená krížmi, kde si ľudia vzali život. Je to až zimomriavkové, ale nádherné," hovorí Emma, ktorej nový videoklip nakrútil talentovaný český filmár a kamarát. Radim Zbořil. "Naším cieľom boli čo najprirodzenejšie autentické zábery, preto som si mejkap aj vlasy robila sama. Dosť času sme strávili presúvaním sa a väčšinou sme čakali na západy slnka, takže sme nenakrúcali doslova štyri dni vkuse," dodáva.


Namiesto EP vydá na jeseň debutový album

Obe spomínané skladby by sa mali nachádzať na jej debutovom albume, na ktorom počas leta pracovala so svojimi producentmi z Creative Music House Petrom Grausom a Tomášom Zubákom. Pôvodne bola pritom v pláne iba kratšia EP nahrávka. "Každú voľnú chvíľku sme zatvorení v štúdiu, aby sme spravili čo najlepšiu robotu a aby album vyšiel už v novembri. Ďakujem, že ste pri mne a podporujete ma. Vaše komentáre a správy, ktoré mi chodia, ma stále dobíjajú a nakopnú vždy, aj keď som už bezradná," odkázala fanúšikom na sociálnej sieti.

Ako dodala, po návrate na svoje obľúbené miesta v Anglicku by rozhodne aj v budúcnosti rada nakrúcala klipy za hranicami Slovenska. "Určite by som ešte niekde v zahraničí chcela točiť. Svet ponúka veľmi veľa. Aj keď naše Slovensko je tiež krásne. Ale pre mňa je nakrúcanie v zahraničí spojením príjemného s užitočným, nakoľko milujem cestovanie."

Prečítajte si: V novej sérii Let's Dance budú tancovať aj Emma Drobná či Yxo zo skupiny Hex

Text: Hudba.sk, pm (zdroj citácií: Soul For Show)
Foto: Youtube / Radim Zbořil