V prvú septembrovú sobotu Vysoké Tatry po druhýkrát rozkvitnú umením a zážitkami vďaka festivalu Tatra Flowers. Hoci predpoveď počasia ešte pred pár dňami nevyzerala veľmi pozitívne, podľa najnovších prognóz bude posledný prázdninový víkend na severe a východe Slovenska ideálny na ľahkú turistiku spojenú s koncertmi pod holým nebom.

"Jemná oblačnosť, bez dažďa a bude aj slniečko. Tešíme sa veľmi z tohto faktu a veríme, že návštevníci si prídu vychutnať program, ktorý sme pre nich pripravili. Žiadny z umelcov nám nehlásil akékoľvek problémy, chorobu, alebo čokoľvek, čo by mu znemožnilo účasť na Tatra Flowers, tešiť sa teda môžete na kompletný program," pozýva organizátor festivalu František Tököly.

Do Vysokách Tatier sa oplatí vycestovať už dnes - program festivalu začne presne o polnoci z piatka na sobotu originálnym nočným koncertom harfistu Michala Matejčíka a huslistky Lucie Harvanovej. Následne počas celého dňa festival na siedmich miestach prinesie desiatku hudobných programov, jednu filmovú projekciu s Petrom Hámorom a enviromentálno-zážitkovú zónu na Popradskom plese, ktorú organizátori pripravili v spolupráci s TANAPom.

Väčšina programu je zadarmo, vstupné sa platí (priamo na mieste) iba na večernú párty v Humne v Tatranskej Lomnici, kde Katarzia odohrá koncert a B-complex svojím polnočným dídžejským setom celý program festivalu zakončí. Obaja sa pritom predstavia aj cez deň - Katarzia o 13:00 na Skalnatom plese odohrá sólové vystúpenie s gitarou (v tejto polohe ju už často nevidieť), B-complex zase o 16:00 na Hrebienku zahrá neštandardný set, skôr na počúvanie ako do tanca.

"Všetky ostatné koncerty sú pre verejnosť zadarmo, upozorňujeme však, že na dva koncerty harfistu Michala Matejčíka a husľovej virtuózky Lucie Harvanovej je potrebné vyzdvihnúť si lístky kvôli obmedzenej kapacite v Tricklandii v Starom Smokovci alebo v Dobrej Hračke v Tatranskej Lomnici - ešte ich pár zostalo. TANAP zóna na Popradskom plese a koncerty na Hrebienku, Sklanatom plese a v parku v Tatranskej Lomnici sú zadarmo a nie je ani potrebné zabezpečovať si na ne žiadne lístky, stačí len prísť," dodáva František Tököly.

Kompletný program festivalu

Pozrite si aftermovie z prvého ročníka:


Redakciu Hudba.sk informoval František Tököly, tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Zdenko Hanout