Po vydarenom letnom hite Swing s hosťujúcou Celeste Buckingham prichádza formácia AMO & Band s novým singlom Zlaté časy. Len pár dní po jeho premiére vyrazí na celoslovenské jesenné turné AMO & Band SPACE Tour 2012.

Swing ešte stále rotuje v slovenských rádiách, no dvojica OpakMoe s kapelou prináša v týchto dňoch do éteru ďalší singel. Najnovší kandidát na hit má názov Zlaté časy. "Singel vznikol v spolupráci s našou kapelou, produkoval ho Opak a Marcel Vén," hovorí Moe. "Ide o skladbu, ktorá poukazuje na príjemné spomienky z minulosti, keď sa človek pozastaví a s úsmevom si spomenie na určité zážitky," dodáva. Nový singel si fanúšikovia budú môcť vypočuť exkluzívne na vlnách Fun rádia 5. novembra.

Ešte v ten istý týždeň AMO vyráža na celoslovenské turné, počas ktorého skladbu predstaví naživo v sprievode kapely. "Jesenná šnúra sa začína 9. novembra v Bratislave a končí sa o mesiac, 8. decembra v Trenčíne," prezradil o najbližších koncertoch Moe. Počas mesačného turné hudobníci vystúpia pred fanúšikmi dovedna v desiatich mestách. Návštevníci úvodného bratislavského koncertu sa môžu tešiť na špeciálnych hostí, speváka menom Superior, DJa Simple Sample a Laskyho zo skupiny Para.

Lístky na koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk

Bez hostí sa nezaobídu ani koncerty v ostatných mestách. "Napríklad v Trenčíne nám ako hosť zahrá svoj set DJ Mess a DJ Young Jay (Ghetto Youths Sound), v Čadci legendárny a neodmysliteľný Selecta Holliday a DJ Jahman (One Blood Sound)," prezrádza Opak. Návštevníci koncertov sa môžu tešiť aj na viacero prekvapení, ktoré kapela prezradí už čoskoro.

Nový album chystajú s kapelou

Obe novinky z dielne AMO, singel i turné, sú – ako hovorí dlhoročná umelecká dvojica - predzvesťou ich najnovšieho pripravovaného albumu. Opak a Moe fanúšikom odkazujú, že aj na novej doske ostávajú verní hiphopu s príchuťou reggae a dancehallu. Platňa však bude podľa Opakových slov novátorská v tom, že sa na nej bude ich živá koncertná kapela podieľať ešte viac.

Na vydanie albumu  si však budú musieť fanúšikovia ešte dosť dlho počkať. "Radi by sme ho vydali budúci rok zhruba o takomto čase. Ak to bude neskôr, nevadí, neponáhľame sa. Tak či tak, budeme postupne zverejňovať nové single," dodal Opak.

Termíny a miesta AMO & Band SPACE Tour 2012:

9. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon (vstupenky na Predpredaj.sk)
10. 11. - Nitra, Nová Pekáreň
16. 11. - Nové Zámky, CCX
17. 11. - Čadca, Zion Club
23. 11. - Žilina, Smerr pub
24. 11. - Prešov, Pixel
30. 11. - Poprad, Rock Fabric
1. 12. - Košice, Collosseum
7. 12. - Prievidza, Element
8. 12. - Trenčín, Piano Klub

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová.

Foto: Anna Gekrepten, archív AMO

Súvisiaci interpreti: AMO