Speváčka Mária Čírová deň pred Sviatkom všetkých svätých a dva dni pred dušičkami prichádza so skladbou, ktorá množno mnohých prinúti na chvíľu sa zastaviť a zaspomínať. Práve blížiace sa sviatky sú totiž časom, keď všetci myslíme na našich blízkych a milovaných, ktorí už s nami nie sú.

Skladba Chýbaš, ktorá sa dnes objavila na Youtube spolu s videoklipom, je prvou zo série nových skladieb, ktoré Mária Čírová v tomto období pripravuje pre svojich fanúšikov. Hudbu si talentovaná hudobníčka zložila sama, text napísal Vlado Krausz. Emotívna balada má silu chytiť za srdce každého, kto niekoho navždy stratil. Ako prezradila Mária, pri nahrávaní skladby mala veľký problém s udržaním emócií. "Pieseň je venovaná všetkým, ktorí prišli o niekoho blízkeho. Sama viem, aké je to ťažké a že to prázdno nič nenahradí. Ostáva nám malá útecha, že tým, ako ovplyvnili naše životy, sú v podstate s nami stále," uviedla.

O réžiu videoklipu sa postaral Jozef Koháry. "Klip je úplne jednoduchý. Nechcela som nejakým dejom alebo špeciálnymi efektami narušiť atmosféru, ktorú táto skladba vyžaruje," dodala speváčka, ktorá vo videu naboso a v nočnej košeli spieva a hrá na klavíri v tmavej miestnosti so sviečkami.

Po nakrúcaní si zaspomínala aj na jednu konkrétnu situáciu: "Mala som úžasného dedka, ktorý so mnou absolvoval všetky detské krúžky a spevácke súťaže. Bol asi mojím najväčším fanúšikom a strašne rada som k nemu chodievala aj keď som už bola staršia. Raz tesne po mojom koncerte som ho videla stáť kúsok za pódiom. Stále na mňa kýval, aby som prišla za ním, že mi chce niečo povedať. Keďže som mala okolo seba kopec fanúšikov, nemohla som hneď odísť a on sa asi ponáhľal, tak mi zakýval, že mi to povie neskôr. Bohužial o pár dní na to nečakane zomrel. Vždy keď si na to spomeniem, si uvedomím že nikdy nevieme, kedy sa s kým vidíme naposledy a podľa toho by sme sa mali aj správať."

Pieseň Chýbaš mala premiéru dnes ráno v relácii Teleráno na Markíze, kde ju Mária predstavila naživo.


Zdroj: Youtube, Facebook.com/mariacirova
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová