Americká rocková kapela 30 Seconds to Mars zverejnila netradičný videoklip ku skladbe City of Angels. Vo videu, ktoré je dlhé viac ako 11 a pol minúty, účinkuje množstvo celebrít, ktoré hovoria o svojom vzťahu k hlavnému mestu šoubiznisu, vrátane Kanyeho Westa, Olivie Wilde, Lindsay Lohan, Seleny Gomez či Jamesa Franca.

"City of Angels je krátky film o divokom, zvláštnom a nádhernom Los Angeles v Kalifornii. Je to miesto, ktoré poznačilo predstavivosť celého sveta," povedal frontman skupiny 30 Seconds to Mars Jared Leto o novom videoklipe, v ktorom sa objavujú aj jeho rodinné fotografie.

Samotnú skladbu City of Angels, ktorá je druhým singlom z aktuálneho albumu Love Lust Faith + Dreams (2013), spevák označil ako najosobnejšiu, akú kedy napísal. Podčiarkujú to aj intímne výpovede všetkých aktérov videoklipu, ktoré sa striedajú s pôsobivými leteckými zábermi na nočné vysvietené veľkomesto. Medzi osobnosťami, ktoré rozprávajú vo videu, je okrem spomenutých hudobníkov a hercov aj predstaviteľ Supermana Christopher Reeve, či imitárori Michaela Jacksona a Marilyn Monroe.


Kapelu 30 Seconds to Mars tvoria okrem spomínaného Jareda Leta aj jeho brat Shannon a Tomo Miličević. Svoj prvý eponymný album vydala formácia v roku 2002. Nasledovali štúdiovky A Beautiful Lie (2005) a This Is War (2009), ktorá sa prebojovala do prvej dvadsiatky amerického i britského albumového rebríčka.

Formácia počas dvoch rokov odohrala 309 koncertov, čo im zabezpečilo zápis do Guinnessovej knihy rekordov ako rockovej skupine s najdlhším koncertným turné v histórii. Leto počas šnúry pracoval na dokumente Artifact (2012), v ktorom fanúšikom ukázal život kapely na cestách a za jeho réžiu získal Divácku cenu pre dokumentárny film na vlaňajšom Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars