Traja členovia anglicko-írskej chlapčenskej skupiny One Direction, vrátane bývalého speváka Zayna Malika, sa dostali v americkom albumovom rebríčku Billboard 200 so svojimi sólovkami na prvé miesto. Predtým sa to podarilo len členom legendárnych The Beatles.

George Harrison mal počas svojej kariéry na prvej priečke dve štúdiovky, John Lennon tri a Paul McCartney dokonca šesť, ak počítame aj tie, ktoré nahral s kapelou Wings. Bubeník Ringo Starr sa dostal najvyššie na druhé miesto, a to s nahrávkou Ringo (1973).

Spomedzi spevákov z One Direction dobyli Billboard 200 bývalý člen Zayn Malik s albumom Mind of Mine (2016), nasledoval Harry Styles s eponymnou štúdiovkou a najnovšie aj Niall Horan s nahrávkou Flicker, ktorá vyšla 20. októbra. Zvyšní dvaja členovia Liam Payne a Louis Tomlinson svoje sólové albumy zatiaľ ešte nevydali.

Magazín Billboard do tejto štatistiky nezahrnul takzvané superskupiny spájajúce hudobníkov, ktorí sa stali slávnymi ešte pred ich vznikom. Do tejto kategórie patria napríklad Traveling Wilburys, v ktorej pôsobili Bob Dylan, menovaný George Harrison, Jeff Lynne, Roy Orbison a nedávno zosnulý Tom Petty.

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Matt SaylesInvision/AP