Najväčšia slovenská autorská súťaž kapiel ide do svojho finále. Po porotcovských výberoch, semifinálových kolách na festivaloch Topfest a Horehronské MeCheChe, sa z 50 prihlásených kapiel prebojovalo do finále po päť kapiel z každej súťažnej kategórie. Kategórie sú tri: Pop, Rock a Metal. Druhý novembrový víkend bude v MMC a Randal klube patriť práve im.

Slávnostný finálový večer sa udeje 8. novembra v Majestic Music Clube. Na ňom zahrajú svoj set všetky finálové kapely troch kategórií a rozšírené poroty rozhodnú o víťazoch každej kategórie. Finálové kapely tretieho ročníka sú: Pop - Kvet z Alokatu, The Rising Sign, Klons, Fortuan, Autumn Smile. Rock - Parketový Lev, Kiero Grande, Sendwitch, The AnyOne, Poison Candy rocks a Metal - Caliber X, Ranná Nevoľnosť, Eufory (Band), As They Rise, Z3.


Celým tretím ročníkom ich sprevádzajú a hodnotia poroty zložené z týchto osobností slovenskej hudobnej scény: Roman Bomboš, Juraj Kupec, Zuzana Mikulcová, Braňo Bajza, Peter Bič, Rasťo Očenáš, Igor Timko, Katarina Korček, Jerguš Oravec, Peter Sanchez Saniga, Pišta Vandal Chrappa, Roland Grapow, Robert Jury Jurányi, Tomáš Buron, Vladko Kovár a tiež porotcami ktorí túto porotu rozšíria, avšak ich mená ešte zostávajú tajomstvom.

Počas piatkovej aj sobotňajšej noci pobeží súbežne aj hudobný program aj v Rrandal clube, kde sa o pódium podelia kapely ktoré sa buď nedostali do finále alebo už pôsobili v rámci projektu Rocková maturita. V piatok sa môžu návštevníci tešiť na The Butchers, Marturos, Lucia Šútorová Band, Wotepity, Babadara, Hello Brian, Luisville Story a v sobotu ich zabavia Four Faces, Symfobia, Vadim Polke Blavy, The Crownies a víťaz kategórií z finálového večera. Všehochuť od folkpopu až po špinavý trash metal dáva možnosť každému si užiť večer pod pódiom vo svojom obľúbenom hudobnom štýle i oddýchnuť pri orosenom pive.


Sobotňajší večer bude patriť after párty v znamení hesla večera Power of Rock, kde vystúpia v MMC kapely niektorých porotcov Rockovej maturity: MasterPlan, Polemic, Bijouterrier Band, Babylon, The Youniverse a víťaz posledného ročníka Rockovej maturity Bullet Holes. Počas oboch večerov je možné aj podporiť činnosť občianskeho združenia Nepočujúce dieťa verejnou zbierkou. Rocková maturita ich činnosť podporí príspevkom z každej predanej vstupenky.

Vstupenky:  

Informácie a foto redakcii Hudba.sk za Slovenské hudobné fórum, o.z. poskytol Roland Koncz.