Už o necelý týždeň, v stredu 6. novembra, sa v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) predstaví dánska indie-popová formácia The Asteroids Galaxy Tour. Známy je konečne aj jej predskokan - domácu nezávislú scénu bude reprezentovať projekt Blame Your Genes hudobníka Lukáša Zdurienčíka, ktorý spája svety indie popu a elektronickej tanečnej hudby.

Kým v skupine Elections in the Deaftown, ktorej je lídrom a frontmanom, sa viac orientuje na synthpop, Blame Your Genes je najmä o tanečnej energii a elektronických beatoch. Lukáš Zdurienčík s týmto projektom debutoval minulý rok vydareným EP Liquid White, z ktorého zarezonoval predovšetkým svetovo znejúci singel New Kingdom, často hrávaný v Rádiu_FM. To isté platí aj pre tohtoročný singel s nostalgickou atmosférou Baby (4 U).


"Na koncerte budem hrať mix piesní z debutu v kombinácii s novinkami z už hotového nového EP. To vyjde vo februári na jednom zahraničnom labeli. Piesne sú hlavne tanečného charakteru a ľudia sa na ne veľmi pekne chytajú, preto si myslím, že by mohli fungovať aj v MMC a navnadiť divákov na The Asteroids Galaxy Tour, na ktorým sa nesmierne teším. Robiť tejto kapele support je pre mňa obrovská česť a verím, že to bude krásny večer," prezradil Lukáš.


Dánska psych-popová formácia The Asteroids Galaxy Tour na čele s 35-ročnou speváčkou Mette Lindberg sa v slovenskej metropole zastaví v rámci krátkeho európskeho turné, na ktorom oslavuje desať rokov od vydania svojho debutového albumu Fruit (2009). Okrem neho má skupina na konte aj albumy Out of Frequency (2012) a Bring Us Together (2014) a niekoľko EP nahrávok. Na bratislavskom koncerte určite zaznejú aj nové single SurrenderApolloBoy a Dynamite. Pre kapelu z Kodane to bude vôbec prvé sólové vystúpenie u nás po úspešných koncertoch na festivaloch Electronic Beats, Pohoda (obe v roku 2012) a Topfest (2018).

Lístky stoja v predpredaji 22 eur, na mieste bude vstupné 25 eur. Koncert bude súčasťou série Dobrý výber, v rámci ktorej sa na jeseň v MMC predstavia aj Movits! (15.11.), Lamb (25.11.) a The Young Gods (1.12.). Koncerty Dobrého výberu z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA.


Vstupenky:  

Facebook event

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky Dobrého výberu môžete sledovať na Facebooku a Instagrame.

Súvisiaci interpreti: The Asteroids Galaxy Tour