Po nedávno zverejnenom singli Píseň s Petrom Lipom, ktorý bol prvou ochutnávkou albumu Burgr &, prichádza hudobník, spevák a skladateľ Ľubo Burgr (Ali ibn Rachid) s ďalšou zaujímavou spoluprácou. Tentokrát sa spojil so Zdenkou Kvaskovou (projekt Kvaskova) a výsledkom je pieseň Čakajúci s intímnou, tajuplnou atmosférou a umeleckým vizuálom.


Pieseň Čakajúci pôsobí lyricky, esenciálne, trochu záhadne. Je vybudovaná z rôznych metrických liniek, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia, ale napriek tomu magicky tvoria jeden homogénny celok. Citlivý spev netlačí, skôr sa nesie, len sa prihovára. Text je na hranici reálna a nereálna, až akejsi snovosti a nie je úplne jednoznačný, odkrýva viacero vrstiev a dáva možnosť rozmanitým interpretáciám.

Autorom hudby je Ľubo Burgr, text napísala Zdena Kvaskova. Gitaru nahral Daniel Hurtuk a o mix a mastering sa postaral Majo Džubák. Autorka videoklipu Barbora Berezňáková neilustruje text, ale vytvára zložku, ktorá je kontrapunktom k samotnej piesni, zároveň ju dynamicky a svojím rytmizovaním veľmi priliehavo dopĺňa.


Pieseň je súčasťou pripravovaného albumu Burgr &, ktorý bude v digitálnej verzii dostupný už v novembri. LP platňa sa na trh dostane o niekoľko týždňov neskôr v decembri tohto roka. Vydavateľom nahrávky je Vlna Records. V nedeľu 13. novembra o 19:00 sa v bratislavskom A4 - priestore súčasnej kultúry uskutoční listening párty - verejné vypočutie albumu.

Nová štúdiová nahrávka Ľuba Burgra je koprodukciou s viacerými prizvanými slovenskými autormi a interpretmi. Podieľali sa na ňom Peter Lipa, Ivan Štrpka, Robert Roth, Juraj Bartoš, Matúš Jakabčic, Miroslav Tóth, Daniel Hurtuk, Rentip, Zuzana Piussi, Majo Džubák, Zdena Kvaskova, Ján Višňovský, DJ Spinhadz, Jozef Šarišský a Dalibor Burgr. Toto zaujímavé spojenie a experimentátorský prístup prinieslo rozmanitú kolekciu deviatich piesní, ktoré zaujmú nielen invenčným hudobným prevedením, ale aj rôznorodým výberom textov. Prvý singel Píseň s Petrom Lipom vyšiel začiatkom októbra.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Vlna Records Katarína Pirháčová. Správu sme upravili a doplnili.