Pre martinskú kapelu Bačova Fujara je zahrať si s Vratkom Rohoňom na jednom pódiu v súčasnosti prioritou číslo jeden. Spoločný koncert s Inekafe ich však čaká až vo februári budúceho roka, a tak sa zatiaľ sústreďujú na dokončenie prebiehajúceho turné so skupinou Konflikt.

"Jedného dňa som si povedal, že by bolo zaujímavé zahrať si s Inekafe. Napísal som ich manažérovi Romanovi Feckovi, či by nepotrebovali kapelu na nejaký koncert. Vtedy mi Roman odpísal, že by bolo fajn, keby som napísal rovno členom. Jedného dňa o desiatej v noci mi volal, že sa rozhodli, že by sme si mohli s nimi zahrať jednu akciu," spresnil cestu k spoločnému koncertu spevák Juraj Hnilica.

Okrem stále aktuálneho koncertného turné s kapelou Konflikt sa Martinčanom iba pred nedávnom podarilo pokrstiť ich nový album Konečne za asistencie pravých bačov s fujarami. Nikto zo skupiny však nemal odvahu reagovať na výzvu a skúsiť si na tradičnom slovenskom nástroji aj zahrať. "Ja som v živote fujaru nedržal v ruke. Mám však tajný sen, že si ju raz dám vyrobiť a naučím sa na nej hrať, a to už len preto, že máme kapelu s takýmto názvom," dodal Hnilica.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Maca Schmidtová, PR manažérka kapely Bačova Fujara.

Súvisiaci interpreti: Bačova fujara, Inekafe