Írska kapela U2 získa počas Medzinárodného filmového festivalu Palm Springs, ktorý sa bude konať od 3. do 13. januára, Sonny Bono Visionary Award. Ocenenie si zaslúžili za pieseň Ordinary Love, ktorá sa nachádza na soundtracku filmu Mandela: Long Walk To Freedom (2013).

Cenu väčšinou udeľujú režisérom, zástupcovia festivalu sa však rozhodli, že tento rok ju dostanú U2 a to aj vďaka charitatívnej činnosti, ktorej sa venujú. "Spravidla venujeme Sonny Bono Visionary Award nejakému režisérovi, ale v rámci nášho 25. výročia chceme vzdať česť U2. Je to vizionárska a popredná rocková kapela vo svete a to vďaka jedinečnej humanitárnej činnosti proti extrémnej chudobe, chorobe a sociálnej nespravodlivosti. Ich pieseň Ordinary Love je ódou na Nelsona Mandelu, ktorý mal naozaj silný vplyv na náš svet a tiež na muža, s ktorým formácia spolupracovala v boji proti HIV či AIDS v Afrike," uviedol predseda festivalu Harold Matzner.

Sonny Bono Visionary Award udeľujú na počesť zosnulého hudobníka Sonnyho Bona známeho z dua Sonny & Cher, v ktorom pôsobil s manželkou, speváčkou Cher. Cenu v minulosti získali napríklad Danny Boyle, Quentin Tarantino či Baz Lurhmann.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/u2

Súvisiaci interpreti: U2