Všetko nasvedčuje tomu, že úspešný návrat na hudobnú scénu nenechala americká formácia Bon Jovi iba na náhodu.

Všetko nasvedčuje tomu, že úspešný návrat na hudobnú scénu nenechala americká formácia Bon Jovi iba na náhodu. Po mimoriadne vydarenom albume Lost Highway sa na trh dostáva aj rovnomenné DVD, s dodatkom The Concert. To hovorí za všetko. Kapela z amerického New Jersey predstavuje svoju novinku aj formou koncertného DVD. Vopred však upozorňujem na to, že na hony vzdialenému tomu, čo už o pár týždňov budete môcť vidieť na ich koncerte u susedov vo Viedni.

Koncertnú prezentáciu svojho najnovšieho DVD totiž kapela poňala oveľa skromnejšou formou. Dá sa doslova povedať, že priam klubovou. Pripomína to skôr stretnutie fanúšikov, ktorým kapela predstavila materiál nového albumu, a akoby čakala na ich následné nadšené reakcie.
Čo na tom? Reakcie sa dostavili a nadšené určite boli. Aj napriek tomu, že sa nadšené publikum dočkalo v prevažnej miere nových skladieb, pričom pár starších vecí, korunovaných hitom It´s My Life dorazilo až na samotný záver takmer hodinu a pol trvajúceho koncertného predstavenia.

Ani napriek tomuto malému deficitu sa však publikum nenechalo zahriaknuť a svoje idoly odmenilo neutíchajúcim potleskom. Ak k tomu prirátame fantastický čistý obraz a zvuk rozmixovaný do všetkých základných formátov, vrátane toho najžiadanejšieho 5.1, tak nie čo riešiť.

Vynikajúce DVD skupiny Bon Jovi Lost Highway predstavuje kapelu vo výbornej forme. Aj keď miestami cítiť, že priestor obrovského pódia a vypredaného štadiónu je pre nich oveľa prirodzenejším prostredím, na kvalite ich produkcie to nijako neuberá.
Navyše, záznam koncertu nie je jedinou ponukou na tomto DVD. Zvlášť odporúčam bonusové materiály, medzi ktorými nájdete rozhovory s jednotlivými členmi Bon Jovi, pohľady do zákulisia vzniku hudobného materiálu, ale aj reklamný spot na samotný album Lost Highway.

No a to najlepšie na záver. Bonusový materiál obsahuje aj ďalšiu koncertnú časť. V tej je k dispozícii šesť skladieb z nejakého ďalšieho predstavenia. Netrúfam si odhadovať, či to bola skúška, alebo o čo vlastne ide. V každom prípade však tento bonus hneď vo svojom úvode ponúka Cohenov hit Hallelujah. Pesničku v súčasnosti mierne prefláknutú (rozumej, že ju má vo svojom repertoári každý druhý spevák), avšak v podaní Bon Jovi pri jej počúvaní behajú zimomriavky po tele. Hneď za ňou nasleduje akási „surová“ verzia skladby (You Want To) Make A Memory a obe tieto veci dohromady sú podľa môjho názoru lepšie, než celý zvyšok materiálu. Niet čo dodať na záver, odporúčam – a pekne vcelku.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2007
Celkový čas: 84. minút + bonusy

Linky: www.bonjovi.com, www.universalmusic.cz, www.dvdbest.sk


Zoznam skladieb:
01. Lost Highway
02. Summertime
03. (You Want To) Make A Memory
04. Whole Lot Of Leavin
05. We Got It Going
06. Any Other Way
07. Seat Next To You
08. Everybodys Broken
09. Till We Aint Strangers Anymore
10. The Last Night
11. One Step Closer
12. I Love This Town
13. Its My Life
14. Wanted Dead Or Alive
15. Who Says You Cant Go Home
+ plus bonus materiál

Zdroj: TS MusicServer