Koncom minulého roka oznámila Monika Bagárová veľkú novinku. Najväčší koncert svojej kariéry sa rodáčka z Brna rozhodla umiestniť do impozantnej O2 arény, čo v českých médiách vyvolalo vlnu kritiky. Iba málokto veril, že štrnásť rokov po účinkovaní speváčky v SuperStar môže takýto priestor naplniť.

Na Instagrame Moniku Bagárovú sleduje viac ako 941-tisíc ľudí. Otázne však je, koľkí z nich sú fanúšikmi jej hudby a koľkí followermi dominantného reklamného obsahu, ktorý zapĺňa speváčkin instagramový účet. Prostredníctvom fotografií a krátkych videí na sociálnej sieti prezentuje produkty pre deti, kozmetické výrobky rôznych značiek, odevné značky, dovolenky, no minimum hudobných aktivít. Aj preto české médiá začali vystúpenie v O2 aréne, ktoré sa malo uskutočniť v spolupráci s Leošom Marešom, označovať za skratku v jej hudobnej kariére, v ktorej absentuje poctivé klubové turné.

"O svojej veľkej šou v O2 aréne som tajne snívala. Ja sama vo svojom vnútri. Nikdy by mi nenapadlo, že by sa tento najtajnejší sen mohol stať skutočnosťou. A je to tu! Cítim radosť, rešpekt a obrovskú pokoru k celému dianiu. Už teraz viem, že to bude nezabudnuteľný večer. Je to pre mňa veľká životná výzva a ja sa nesmierne teším. S veľkou radosťou s vami oslávim svoje okrúhle 30. narodeniny," uviedla vtedy k pripravovanému koncertu Monika Bagárová na sociálnych sieťach.

S pochybnosťami verejnosti o tom, či vôbec má čím zaplniť samostatný koncert, určite nerátala. České médiá ju v tejto súvislosti označovali za postavičku z bulváru či influencerku, ktorá reálne nemá žiadny nezabudnuteľný hit. Podobné komentáre sa objavovali aj na jej sociálnych sieťach, kde sa ľudia "priznávali" k tomu, že jej profil nesledujú kvôli jej speváckej kariére. Častejšie natrafíte na pozitívne reakcie na Monikinu fyzickú krásu, než na obdiv k jej hlasu či pesničkám.

Drahšia ako Vondráčková

Plánovaný Vysnený koncert sa mal konať 12. septembra. V rovnakom čase ako Bagárová, teda koncom novembra, ohlásila Helena Vondráčková, že má do O2 arény namierené tiež, aby tam oslávila 60 rokov na hudobnej scéne a zároveň svoje 77. narodeniny. V priamom prenose počas odovzdávania hudobných cien Český slávik jej Leoš Mareš oznámil, že koncert je vypredaný. Fanúšikom českej legendy sa podarilo lístky vypredať za 55 minút od spustenia predaja, a tak pridala druhý koncert. Monika Bagárová až takýto záujem fanúšikov nepocítila. Ani zďaleka. Teonto týždeň totiž oznámila úplné zrušenie koncertu.

"Rozhodla som sa zrušiť svoj Vysnený koncert 12. septembra v O2 Aréne. Som každému z vás, ktorí ste sa na koncert tešili, vďačná. Našlo sa vás niekoľko tisíc a ja vám za to z celého srdca ďakujem. Verím, že sa spolu stretneme na ďalších akciách, ktoré pre vás nachystám, aj keď budú komornejšie," prihovorila sa speváčka fanúšikom na sociálnej sieti v príspevku, ktorým oznámila zrušenie koncertu.

"Toto rozhodnutie som urobila z mnohých dôvodov, ktoré sú pre mňa zásadné, a myslím, že bude stačiť, keď poviem, že aj ja som človek, ktorý má city, je zraniteľný a v neposlednom rade chce byť sám sebou. Všetko, čo robím, robím s radosťou a snažím sa ju odovzdávať ďalej. Bohužiaľ ale z môjho Vysneného koncertu sa mi radosť začala vytrácať až úplne zmizla. Robiť čokoľvek bez radosti nedáva zmysel mne, určite ani vám. Dúfam, že mi moje rozhodnutie odpustíte." K zrušeniu koncertu sa veľmi stručne vyjadril aj Leoš Mareš: "K tomuto kroku sme sa rozhodli s Monikou Bagárovou spoločne, dôvody sú popísané v jej vyjadrení."

Autorka: Miroslava Rabčanová