Americká rocková formácia Foo Fighters oznámila, že po viac než ročnej pauze začne znova koncertovať. Svoje prvé tohtoročné vystúpenia absolvuje 11. a 13. decembra v mexickom hlavnom meste Ciudad de México. Na štadióne Foro Sol s kapacitou 55-tisíc divákov sa na oboch koncertoch predstaví aj kapela The National.

Kapela už k megakoncertom zverejnila vtipnú hranú upútavku. Tá je určená najmä pre fanúšikov z Latinskej Ameriky, no ak túto kapelu milujete, po pozretí tohto videa ju budete milovať ešte viac.

Dave Grohl v upútavke na koncert Foo Fighters Zdroj: Youtube

Vo videopozvánke, ktorá je v španielčine s anglickými titulkami, hrá hlavnú úlohu poslíčka na motorke americký herec s portorikánskymi koreňmi Erik Estrada, známy vďaka podobnej role v televíznej šou CHiPS, ktorá bola populárna v 70. a 80. rokoch. Postupne navštevuje členov kapely, aby im uprostred bežných činností, ako je streľba z luku, umývanie auta, kosenie trávnika, opaľovanie sa či varenie, oznámil, že idú koncertovať do Mexika, čo páni z Foo Fighters prijímajú s veľkým nadšením.


Foo Fighters odohrali svoj zatiaľ posledný koncert vlani 29. septembra na Global Citizen Festivale v newyorskom Central Parku. Následne oznámili, že si dávajú na neurčitý čas prestávku. Už v januári však frontman Dave Grohl prezradil, že začali pracovať na novej štúdiovke. V auguste potom vyhlásil, že album je už napísaný a vyjsť by mal pravdepodobne na budúci rok.

Kapelu Foo Fighters založil v roku 1994 Dave Grohl po tom, čo zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na svojom konte sedem štúdiových albumov. Na prestížne hudobné ceny Grammy ich nominovali dovedna 25-krát, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky. Po vydaní šiesteho albumu mali v rokoch 2009 až 2010 neoficiálnu prestávku, keď jednotliví členovia spolu nenahrávali ani nekoncertovali a sústredili sa na vlastné projekty. Ich zatiaľ posledným albumom je Wasting Light z roku 2011.


Zdroj: SITA, Nme.com, Hudba.sk
Foto: AP Photo/PA, Anthony Devlin

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters