Niekedy musíte všetko pustiť k vode, aby ste si mohli otvoriť nové dvere. A hyperaktívny slovenský producent a hudobník Dalibor Kocián, známy svetu aj pod menom Stroon, práve spravil presne to. Po pätnástich rokoch sa vracia k zvuku skreslenej gitary a pod vydavateľstvom Exitab vydáva trojskladbové nové EP.

Na nahrávke s názvom Chosen Months opúšťa svet vibrafónu, beatov a cinematických vrstiev synthov z emocionálneho albumu Impermanence, ktorý Stroon vydal na deň presne pred dvoma rokmi. Sám hudobník novinku nazýva poctou pre distortion, napriek tomu drone-ové plochy novej nahrávky potvrdzujú jeho cit pre bohaté kompozície, melódie a detaily, ktoré dokáže pretaviť aj do tak surového materiálu, akými sú "vybrané mesiace" Resembling July, March of Serenity a Fort November.

Stroon, ktorý okrem sólovej tvorby hrá aj s kapelami Puding pani Elvisovej a Škvíry a spoje, nahral, sprodukoval a zmastroval celé EP sám. O obal sa ilustráciou postarala japonská umelkyňa Shiho Dono, niekdajšia študentka Dušana Kállaya na VŠVU v Bratislave. Chosen Months vychádza digitálne, kúpiť a streamovať ho je možné cez Bandcamp Exitabu.



Ide už o ôsmy release Stroona pre vydavateľstvo Exitab, ktorého sesterský label Proto Sites vydá v najbližších týždňoch – konkrétne v polovici novembra – aj vinyl poľského producenta Lutta Lenta.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytl Filip Drabek z vydavateľstva Exitab.

Súvisiaci interpreti: stroon