Ellie Goulding a Kasabian posilnia tento rok program hlavného pódia Szigetu. Na Ostrove slobody si zahrajú aj Sigma, Nero, Kraftklub. Prírastky hlásia tiež obľúbené tanečné scény Telekom Arena a Colosseum. Jednodňové vstupenky aj permanentky na najlepší európsky festival Sziget sú v predaji za zvýhodnené ceny do konca apríla.

Priamo z Veľkej Británie pricestuje na Sziget jedna z najúspešnejších anglických indierockových kapiel Kasabian. Ich piaty album vyšiel minulý rok a kapela s ním zamieri priamo na hlavné pódium. Tam si fanúšikovia budú môcť užiť aj koncert speváčky, skladateľky a multi-inštrumentalistky Ellie Goulding, ktorá na Ostrove slobody bude mať svoju premiéru. Slovenskí fanúšikovia ju však dobre poznajú, o jej bratislavskom koncerte sa dodnes šíria pochvalné slová a fanúšikovia si ju žiadajú späť. Šancu dostanú, veď Budapešť je zo Slovenska priam na skok.


Medzi najvyhľadávanejšie hudobné stage Szigetu patrí určite aj A 38 stage. Szigeťania sa tu môžu tešiť na kapelu Sigma, ktorá je v súčasnosti na vrcholoch rebríčkov a hitparád. Ich ikonický hit Nobody To Love, nasledoval singel Changing s Palomou Faith. Britské elektronické trio Nero sa predstaví na Szigete s ich pred pár dňami zverejnenou novinkou The Thrill. Z Nemecka pricestuje indierocková kapela Kraftklub.


Hudobný program sa rozrastá aj na elektronických pódiách. Masívna Telekom Arena a unikátne Colosseum patria medzi najobľúbenejšie miesta na ktorých znie hudba do skorých ranných hodín. Tento rok sa o  zábavu postarajú aj DJ Hernan Cattaneo, severská hviezdička Laura Jones a pravý undergroundový techno hrdina Function, člen berlínskej elektronickej klubovej scény Ellen Allien a rešpektovaný predstaviteľ súčasnej house a techno scény Damian Lazarus. Stadium X prinesú na ostrov elektronické vibrácie a aj dánske duo Lucas & Steve zabavia davy skvelým setom.

Sziget festival 2015 sa uskutoční od 10. do 17. augusta na krásnom zelenom ostrove v centre Budapešti. Každoročne na festivale koncertujú aktuálne hviezdy hudobného neba, ale aj rokmi overené legendy. V rámci tohtoročného festivalu sú medzi doteraz potvrdenými účinkujúcimi aj Robbie Williams, Florence and the Machine, Martin Garrix, Ellie Goulding, Kasabian, Sigma, Gogol Bordello, Alt-J, Passenger, Marina and the Diamonds, Foals, a mnohí ďalší.

Sziget festival bol v roku 2011 a v roku 2014 vyhlásený za najlepší veľký festival v Európe. Viac informácií o festivale, programe a kapelách nájdete na webstránke alebo FB stránke. Permanentky a jednodňové na festival sú k dispozícii prostredníctvom na oficiálnom webe.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

Foto: Elliegoulding.com

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding, Kasabian