Desmod, Kryštof, Tomáš Klus, Marián Čekovský, Bystrík a ďalší sa 15. júna stretnú na Štadióne Antona Malatinského v Trnave (City Arena), ktorý bude dejiskom prvého ročníka Trnafského festivalu. V Bratislave sa pred pár dňami konala tlačová konferencia, na ktorej podujatie predstavili organizátori aj niektorí účinkujúci.

Ako prvá prehovorila organizátorka festivalu Baja Maronová, ktorá vyjadrila potešenie nad účasťou účinkujúcich: "Som rada, že prijali nielen ponuku na účinkovanie, ale aj dnes Kuly, Bystrík a Richard Krejčo a obetovali svoj voľný čas, aby sa stretli s novinármi. Rozhodla som sa usporiadať tento festival preto, lebo si myslím, že trnavský štadión je momentálne jeden z najlepších a najpohodlnejších stánkov aj na kultúru. Robili sme tam viaceré akcie, ľudia tam chodia radi, a dokonca aj zvukári sú spokojní s tým, ako sa to dá výborne nazvučiť."

Ako dodala, súčasťou akcie bude aj množstvo bufetov a sprievodných atrakcií pre návštevníkov, aby si mohli užiť príjemne strávený čas aj medzi jednotlivými vystúpeniami, keď budú na pódiu prebiehať zvukové skúšky.

Kuly: Zíde sa tam luxusná partia

Trnafský festival 2018 odštartuje 15. júna o 16:00 polhodinovým vystúpením skupiny Exotik, ktorá aktuálne pripravuje nový koncertný program s novými nástrojmi. Zároveň pripravuje nové videoklipy, dva z nich chce kapela zverejniť ešte pred festivalom. Po krátkej prestávke bude nasledovať 40-minútové vystúpenie Mariána Čekovského, ktorý určite nevynechá ani svoj najznámejší hit Myslím, že môže byť.

Asi o 18:00 odohrá 50-minútový koncert skupina Desmod. "V Trnave sme ešte nikdy na žiadnom festivale nehrali, asi preto, že tam žiaden ešte nebol. Trnafský festival bude prvý ročník, vyzerá, že na ten štadión by mohlo prísť veľa ľudí, to nás oslovilo a to nás baví. Okrem toho - Tomáš Klus, Kryštof, Bystrík, Marián Čekovský - všetko výborné mená, skvelá spoločnosť. Ľudia si budú mať z čoho vybrať. Luxusná partia sa tam zíde, tak sa na to tešíme," povedal spevák Mário "Kuly" Kollár na tlačovej konferencii. Ako dodal, v setliste Desmodu určite nebudú skladby z nového albumu Molekuly zvuku vrátane hitu Nevrav mi aký som.


Po 19tej vystúpi Bystrík Banda, ktorej spevák sa na domáce prostredie veľmi teší: "Pozvanie sme dostali ako domáca kapela, čo nás mimoriadne teší, sme lokálpatrioti. Prekvapilo nás pozvanie, ale máme teraz nový úspešný singel Prajem si, tak verím, že si to spoločne užijeme."


Kryštof: Hranie na festivale je pre nás sviatkom

Z dôvodu pracovných povinností v susednom Česku sa tlačovej konferencie nezúčastnil ďalší účinkujúci Tomáš Klus, ktorý vystúpi približne o 20:10 v 50-minútovom bloku. Záver festivalu bude patriť známej českej skupine Kryštof, ktorej líder na tlačovej konferencii netajil radosť z účinkovania v skvelej hudobnej spoločnosti.

"My nie sme príliš festivalová kapela, moc ich nerobíme, znížili sme festivalovú politiku v Česku, nakoľko ostatné dva roky robíme svoj vlastný festival. Ak už niekam zavítame, je to pre nás trochu sviatok, skalní fanúšikovia poznajú naše pesničky, spievajú s nami a teší nás to. Momentálne robíme akustické turné po divadlách, ktoré je takou talkšou, viac sa hovorí, ale samozrejme na festivale budeme veľa hrať a spievať," prezradil Richard Krajčo.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka podujatia Anna Olvecká. Text sme upravili.

Foto: Jana Plevová

Súvisiaci interpreti: Desmod, Kryštof