Počas jedného letného večera sa na jednom spoločnom koncerte stretnú kapely Kryštof a Desmod. Obe patria medzi najpopulárnejšie vo svojich krajinách, no teraz sa rozhodli spojiť svoje sily aj fanúšikov. Pre Desmod to bude nemalá výzva, keďže Kryštof má jednu z najprepracovanejších koncertných šou široko ďaleko.

Desmod aj Kryštof získali vo svojich domácich hudobných teritóriach takmer všetky ocenenia, ktoré im mohli ich fanúšikovia alebo odborná verejnosť udeliť. Počas festivalmi nabitého letného program si obe skupiny našli čas, aby sa 25. júla predstavili na spoločnom koncerte. K výnimočnosti koncertu prispeje aj fakt, že NTC ponúkne návštevníkom po dlhom čase opäť jedinečnú možnosť zažiť koncert s komfortom zázemia haly, ale s pocitom open air koncertu. Uskutoční sa totiž pod otvorenou strechou Aegon arény.

Držitelia ceny Absolútny Slávik, nitrianska kapela Desmod, patria už medzi stálice slovenskej scény. Koncom minulého roka vydali Javorový Album, ktorý prináša známe hity v akustickej podobe a za účasti zaujímavých hostí ako Ivan Tásler, Marie Rottrová, Jiří Stivín, Miro Šmajda, Marta Jandová alebo Close Harmony Friends.

Moravskú kapelu Kryštof jej najnovší album Inzerát opäť katapultoval na vrchol rebríčkov predajnosti a ocenila ho aj česká kritika. Najväčším triumfom však bolo turné, ktoré prekonalo všetky očakávania. Veľké športové haly v Česku boli beznádejne vypredané, no slovenskí fanúšikovia mali zatiaľ možnosť zažiť iba zmenšenú klubovú verziu spektakulárnej šou. Richard Krajčo a spol. to prídu naplno rozbaliť práve uprostred leta v NTC. Vstupné na dvojkoncert je 15 eur.

Prečítajte si: Kryštof v Bratislave: najväčší český koncert v malom


Informácie pre Hudba.sk poskytla Lenka Slaná, PR manažérka koncertu.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Desmod, Kryštof