Slovenskej kapele From Our Hands sa podarilo zvíťaziť v regionálnom finále celosvetovej súťaže PlanetRox, vďaka čomu si jej členovia zahrajú na festivale Envol Et Macadam v kanadskom meste Quebec.

Do súťaže sa každoročne hlásia kapely z 15 krajín sveta a kanadská porota vyberá víťazov. Tí dostanú šancu zahrať si po boku veľkých svetových mien ako napríklad Blink-182 alebo Bad Religion, ktorí hrali na festivale po minulé roky. Envol et Macadam je jednou z najpopulárnejších kultúrnych udalostí odohrávajúcich sa na území mesta Quebec a každý rok ho navštívi viac ako 20 000 hudobných priaznivcov, agentov a ľudí z hudobného priemyslu.

From Our Hands sa na festivale predstavia na hlavnom pódiu, a to hneď dvakrát. "Je to úžasné, nikdy sme nič nevyhrali a teraz toto! Určite to nenecháme len vo forme jedného koncertu, ale už keď tam budeme, prenajmeme si auto a spravíme si minitour," uviedol spevák kapely Matej Hoťka.

Víťazstvo kapele uľahčila aj nová pieseň MNYTLKS, ktorá je prvým singlom z ich pripravovaného tretieho albumu. Ten by mal vyjsť začiatkom jesene práve v období, keď bude kapela koncertovať v Kanade. "Bude to humorné, pretože hneď ako sa vraciame z Kanady, tak vyrážame na klubové turné po Slovensku a Čechách. Musím povedať, že na to sa teším snáď ešte viac ako na tú Kanadu," dodal Matej s úsmevom. Dovtedy však ešte formácia stihne odohrať koncerty na festivaloch ako Mighty Sounds (12. júla), Beša Music Fest (19. júla) či Žákovic Open (27. júla).
 

Zdroj: PR
Foto: Facebook.com/FOHofficial

Súvisiaci interpreti: From Our Hands