Americká speváčka a spisovateľka Patti Smith dostala na tohtoročnom odovzdávaní Silver Clef Awards cenu za celoživotné dielo. Ocenenia udeľuje charitatívna organizácia Nordoff Robbins, ktorá poskytuje hudobnú terapiu deťom aj dospelým s rôznymi problémami.

Ceremoniál sa uskutočnil v piatok 1. júla v Londýne, pričom Silver Clef Award v hlavnej kategórii získal tento rok americký spevák, skladateľ a klavirista Lionel Richie. Šesťdesiatsedemročný rodák z mesta Tuskegee v Alabame si cenu prevzal z rúk posledného žijúceho člena skupiny Bee Gees, hudobníka Barryho Gibba.

Okrem toho nadácia udelila ocenenia aj ďalším umelcom. Sú nimi Jess Glynne (najlepší nováčik), Olly Murs (najlepší interpret), Florence Welch (najlepšia interpretka), Craig David (cena za inovatívnosť), Jeff Lynne (Icon Award) a André Rieu (klasická hudba). Anglicko-írska chlapčenská skupina One Direction si zas už po druhý raz prevzala cenu pre interpreta s najlepšími živými vystúpeniami, o ktorej ako jedinej rozhoduje verejnosť.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Abdeljalil Bounhar

Súvisiaci interpreti: Patti Smith