Basgitarista legendárnych Joy Division a New Order, Peter Hook, sa tento mesiac so svojou skupinou The Light po takmer presne štyroch rokoch vráti na Slovensko, kde sa predstaví v rámci malého východoeurópskeho tripu. Ten pokračuje koncertmi v Prahe a Varšave.

V najnovšej ankete britského magazínu NME "500 najlepších albumov všetkých čias" sa na 16. mieste umiestnili Joy Division s platňou Closer z roku 1980. Práve z tohoto albumu zaznejú v Bratislave kompletne všetky skladby, rovnako aj z Unknown Pleasures, plus single a B strany, ktoré doplní úvodným setom hitov skupiny New Order.
 
Hooky, ktorý je spoluzakladateľom a bývalým členom oboch legendárnych skupín, sa nevyhýba ani spolupráci s inými umelcami. Na pódiu vedľa neho stál napríklad Moby či Wayne Hussey z The Mission. S jeho skupinou The Light často účinkuje aj Rowetta, speváčka ďalšej manchesterskej legendy Happy Mondays. Hookov syn, Jack Bates, ktorý v skupine dopĺňa svojho otca na basgitare, hráva aj v slávnych The Smashing Pumpkins.

Nečudo, že Peter Hook & The Light sú kritikmi aj fanúšikmi považovaní za jednu z najlepších súčasných live kapiel, ktorá vypredáva kluby po celom svete. Po elektrizujúcej premiére v roku 2012 sa druhý bratislavský koncert formácie uskutoční opäť v Majestic Music Clube už 28. januára. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.


Zdroj: PR / RETRO.GIGS
Foto: Julien Lachaussāe

Súvisiaci interpreti: Joy Division