Speváčka Britney Spears už čoskoro vydá očakávaný album, no ešte predtým fanúšikov prekvapila informácia, podľa ktorej sa jej staršie piesne stali hlavným stavebným prvkom nového muzikálu. Kontroverzné dielo rozpráva o narodení, živote, smrti aj vzkriesení Ježiša Krista čisto s použitím jej hitov.

Je veľa vecí, ktoré si možno len ťažko predstaviť. Skúste napríklad "napasovať" skladby Stronger, ...Baby One More Time či (You Drive Me) Crazy na život a smrť Ježiša Krista. Presne o to sa pokúsil istý Patrick Blute a myslí to úplne vážne. "Toto sú texty od Britney. Toto sú obrazy Ježiša Krista. Britney Spears, ktorú vidíte, nie je Britney Spears. Pamätajte si to. Ježiš Kristus, ktorého čítate, nie je Ježiš Kristus. Všetko sú to len prejavy. Prejavy cez médiá, cez slová nasledovníkov, priateľov, nepriateľov, hrdinov, klamárov," hovorí o myšlienke bizarného spojenia Blute. Ak ste nepochopili, nezúfajte - ani my.

Podľa stránky Spearsthemusical.com sa mu biblický príbeh podarilo zladiť s piesňami natoľko, že si vystačí len s nimi. "Ani jedno slovo nie je povedané, ani jeden text skladby pozmenený. Technicky je tento muzikál operou," píše sa v oficiálnej tlačovej správe o projekte. Konkrétnejšie informácie o pripravovanom muzikáli, ktorý nesie veľavravný názov Spears The Musical: The Gospel According To Britney, sú zatiaľ len veľmi vágne. Zahraničné médiá, vrátane stránky britského NME, však informovali o tom, že už 7. novembra sa v New Yorku uskutoční menšia ukážka tejto šou pre sponzorov, ktorých sa tvorcovia v súčasnosti snažia získať.

Muzikál, ktorý Blute pripravoval už počas štúdií, mal svoju "malú premiéru" už v apríli roku 2012, keď v divadle svojej univerzity uviedol jeho prvé predstavenie. Vstupenky na ňu sa údajne vypredali za minútu a dočkal sa aj pozitívnych ohlasov miestnych médií. "Len ťažko možno poprieť slávu Spears, ktorá sa snúbi s príbehom Krista takým spôsobom, že rešpektuje obe osobnosti a pritom dokáže zabaviť divákov," napísala vtedy Charolette Murtishaw z periodika Columbia Spectator.

Spears The Musical Zdroj: Spearsthemusical.comViac fotografií z príprav kontroverzného muzikálu nájdete v galérii

Samotná Britney Spears, ktorá sa podľa dostupných informácií na príprave muzikálu nijak nepodieľa, v súčasnosti propaguje album Britney Jean, ktorý by mal vyjsť už 3. decembra. Výkonným producentom albumu je will.i.am, na novinke spolupracovali aj William Orbit, Naughty Boy a Danja. Speváčka z neho už zverejnila singel s videoklipom Work Bitch, druhým singlom je emotívna pieseň Perfume, ktorú si môžete vypočuť nižšie.

Prečítajte si: Neslýchané: Skladby Britney Spears používajú na odstrašovanie pirátov!


Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com, Spearsthemusical.com, archív Hudba.sk)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Britney Spears