Puding Pani Elvisovej je kapelou, ktorá napriek veselým a chytľavým piesňam z nejakého dôvodu ide mimo mainstreamu. Možno ju "hlavné médiá" ignorujú preto, že Kuly z Desmodu nemá rád puding, no aspoň majú sympatickí Košičania absolútnu slobodu a môžu si robiť čo chcú. Tento rok to bola napríklad netradičná spolupráca s vibrafonistom či jednoduché, no o to nápaditejšie klipy. V našej konco/novo-ročnej ankete odpovedal za PPE klávesák, gitarista a spevák v jednej osobe - Pino.

Ako hodnotíte rok 2011? (najmä dianie okolo kapely ale kľudne aj celkovo na hudobnej scéne)

"Dvetisícjedenástka bola pre PPE meganašľapaná. Videoklipy, koncerty, single, festivaly, nový web, nový člen, turné. Ale od začiatku. V marci sme natočili videoklip k pesničke Gramatika s nami veľmi obľúbenou a spriaznenou videomejkerkou Martinou Slovákovou. Dopadlo to nad očakávania a tak sme si spoluprácu zopakovali začiatkom leta bicyklistickým videom ku skladbe Ďobkanie. Toto video sa od jeho zverejnenia v prvý prázdninový deň dočkalo na internete mnohých remajkov od našich fanúšikov, ktorí sa kreatívne pohrali s faktom, že celé pôvodné video sa odohráva v spätnom časovom móde."

Puding Pani Elvisovej - Ďobkanie

"Okrem toho sme z nášho stále aktuálneho albumu π (Pí) z roku 2010 vydali ďalšie dve skladby Astoria a Autodidaktik v špeciálnych singlových radio edit verziách a aj ako free download na našich stránkach. Keď už sme pri stránkach, tento rok sme redizajnovali a vynovili náš oficiálny web www.ppe.sk. Rozšírili sme našu koncertnú zostavu o nového člena – vibrafonistu Dalibora Kociána, s ktorým sme nacvičili komornejší unplugged program, ale zároveň s nami vystúpil aj na niektorých festivaloch ako špeciálny hosť."

"Tak a sme pri koncertoch. Rok 2011 ich bol plný. Našim splneným snom bolo vystúpenie na festivale Sziget, ale aj na Colours of Ostrava. Najväčším zážitkom bol festival Europavox vo Francúzsku, a najlepší koncert pre najviac ľudí sme odohrali na nami obľúbenej Pohode. Za koncertné vrcholy zároveň považujeme aj vystúpenia na festivaloch Grape a Easthetic. Záver roka sa niesol v znamení veľkého československého turné s kapelou Midi Lidi, s ktorou sme odohrali 30 koncertov za 2 mesiace. A bolo to to najlepšie, čo si kapela ako my mohla priať. Ďakujeme!"

Puding Pani Elvisovej a Dalibor Kocián - Astoria (Voices Live)

Čo vás v roku 2011 najviac potešilo alebo sklamalo? (nemusí sa to týkať len hudby)

"Najviac nás potešila soška Najlepšia koncertná kapela roka, ktorú sme získali vo februári rámci cien Radio_Head Awards, a tiež jesenný Pohoda Indoor Camping Festival. Z domácej scény nás bavia The Uniques, Gwerkova, The Ills, páči sa nám nový singel Billy Barman a nové štúdio Lavagance. Zo zahraničných kapiel u nás najčastejšie zneli Metronomy, M83, Bibio, Bon Iver, Vadoinmessico, Toro Y Moi, Crystal Fighters, ale samozrejme aj parťáci Midi Lidi. Sklamania vytesňujeme, skôr sa zameriavame na pozitívne zážitky."

Aké sú vaše plány, ciele a vízie do roku 2012?


"V roku 2012 by sme už v marci chceli nadviazať na turné s Midi Lidi ďalšími koncertami v Čechách aj na Slovensku a radi by sme sa opäť ukázali aj na dobrých letných festivaloch. Hlavne ale začneme džemovať a tvoriť základy nových pesničiek v našej chemickej skúšobni. Na to sa už všetci veľmi tešíme. Najprv tam však ešte treba povysávať a urobiť poriadok."

Čo priniesol rok 2011 a aké plány do nového roka majú ďalší domáci interpreti, si môžete prečítať TU.

Foto: Stanči Karellová

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej