Jedna z najväčších žijúcich ikon hudobnej histórie, britský spevák Robert Plant, vystúpi 23. júla v Brne. Hudobník sa predstaví spolu s kapelou Sensational Space Shifters v hale Rondo minuloročný, kritikmi oceňovaný albumu Lullaby And... The Ceaseless Roar.

Spevák, skladateľ a multiinštrumentalista sa do Česka vráti takmer presne rok po vystúpení na festivale Colours of Ostrava, kde vlani patril k headlinerom. Ako uviedol Petr Novák z usporiadateľskej agentúry Live Nation, vstupenky v cenách od 990 do 1390 Kč (v prepočte približne od 36 do 50 eur, pozn. SITA), budú sú v predaji od dnes (5.2.) od 9:00.

66-ročný Robert Plant sa preslávil v legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal deväť štúdiových albumov. Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama. Počas sólovej kariéry Plant spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom či so speváčkou Alison Krauss. Prvú sólovú štúdiovku Pictures At Eleven vydal v júni 1982 a zatiaľ posledný počin Lullaby And... The Ceaseless Roar, na ktorom sa podieľali Sensational Space Shifters, uviedol na trh vlani.

Práve táto nahrávka, ktorá kombinuje rock a folk s prvkami africkej hudby, by mala tvoriť najväčšiu časť setlistu brnianskeho koncertu. "Je to intenzívna a energická nahrávka, v ktorej sa africká hudba a nadšenie stretávajú s Led Zeppelin," uviedol Plant na margo aktuálnej štúdiovky. "Som veľmi rád, že môžem pracovať so Sensational Space Shifters. Vychádzajú zo vzrušujúcich oblastí súčasnej hudby. Už som niečo zažil, a tak som sa sám seba pýtal, či mám čo povedať. Či mám v sebe, v mojom srdci, ešte nejakú pieseň. Rozumiem životu a tomu, čo som zažil. Cestou prichádzajú rôzne očakávania, sklamania, radosti, otázky a silné vzťahy. Teraz dokážem vyjadriť moje pocity cez melódiu, silu a tranz v kaleidoskope zvuku, farby a priateľstva," dodal.

Vypočujte si singel Rainbow zo spomínaného albumu:


Prečítajte si: Robert Plant odohrá dva koncerty v lese

Zdroj: SITA, Live Nation CZ, archív Hudba.sk
Foto: Live Nation CZ

Súvisiaci interpreti: Robert Plant