Demi Lovato síce ešte vo februári zverejnila novú skladbu Anyone, ktorú zaspievala aj počas odovzdávania hudobných cien Grammy, plnohodnotný singel spolu s videoklipom však vydáva až teraz. Pri pohľade na vizuál piesne I Love Me všetko nasvedčuje tomu, že Demi konečne našla pokoj v duši a je na najlepšej ceste k spokojnej vyrovnanosti.

Máloktorá popová speváčka v jej veku si môže povedať, že má za sebou toľko vzostupov a pádov ako Demi Lovato. Nie je tomu tak dávno, kedy rodáčka z Nového Mexika len o vlások unikla smrti. Po tom, ako sa v lete 2018 predávkovala drogami, sa na dlhú dobu zo šoubiznisu úplne stiahla. Všetko však nasvedčuje tomu, že je pripravená pokračovať tam, kde skončila.

"Zatiaľ nedokážem nájsť slová, ktoré by vedeli opísať to, čo všetko pre mňa minulý rok znamenal. Táto pieseň však hovorí veľa z toho, čo sa odohráva v mojej hlave. Máme dobré, ale aj zlé dni. Najlepšie, čo môžeme urobiť, je byť tou najlepšou verziou seba samého a oslavovať to s tými, ktorí sú nám najbližšie. Osobitú pozornosť by som chcela venovať všetkým mojim fanúšikom za to, že ste tu vždy pre mňa. Rok 2020 je náš rok," napísala 27-ročná speváčka na svojom Instagrame.


Zápas samej so sebou

"Mám čierny pás, keď bijem samú seba, ale som expert v dávaní lásky niekomu inému," spieva predrefréne talentovaná brunetka, ktorá vo videoklipe I Love Me zápasí sama so sebou a bez okolkov priznáva, že sa u nej striedajú dobré aj zlé dni. Tomu zodpovedá aj neustále kolísajúca dynamika hudby a spevu v samotnej piesni, s ktorej skladaním jej pomohla britská speváčka Anne-Marie.

"Neprajníci, ktorí žijú na internete, žijú aj v mojej hlave, mali by platiť nájomné. Som príliš dobrá v ich počúvaní, všetky tie komentáre doj**ávajú moju energiu," priznáva Demi v pesničke, ktorej hlavnou témou je hľadanie sebalásky. "Prečo sa stále s niekým porovnávam? A stále mám prst na tlačítku sebazničenie... Rozmýšľam, kedy milovať samú seba stačí," zamýšľa sa v refréne. Sama potom v závere piesne ukazuje ten správny prístup k životu: "Som svoj najväčší kritik a hovorím o sebe veľa zlého, ale som za 10 bodov z 10, aj keď na to zabúdam."

Demi Lovato, Grammy Awards 2020 Zdroj: Matt Sayles/Invision/APDemi Lovato na Grammy Awards 2020 (foto: Matt Sayles/Invision/AP)

I Love Me vychádza ako hlavný singel jej pripravovaného siedmeho štúdiového albumu, ktorý plánuje vydať ešte tento rok. V rámci propagácie skladby Demi tento týždeň navštívila šou Ellen DeGeneres, s ktorej sa otvorene rozprávala aj o svojom návrate k závislosti. Priznala, že prvýkrát keď s alkoholom skoncovala, mala len 19 rokov. "Dočkala som sa pomoci, ktorú som vtedy potrebovala. Jedno riešenie však nemusí fungovať na všetkých. Šesť rokov som bola triezva, no cítila som sa zle. Oveľa horšie, ako keď som pila."

K závislosti na alkohole a drogách sa v prípade Demi pridali aj problémy s príjmom potravy, ktoré poznala už zo svojich tínedžerských rokov, čo jej život ešte viac skomplikovalo. Prezradila tiež, že náchylnosť na závislosti má v rodine, keďže jej otec, ktorý zomrel v roku 2013, bol ťažký alkoholik.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Demi Lovato