Najčastejšie nominovaná vokálna skupina v histórii udeľovania Grammy sa už 1. decembra predstaví v bratislavskom Istropolise. Formácia, ktorá má na konte až desať týchto prestížnych cien, je na scéne tri desaťročia a dosiaľ spolupracovala s menami ako Quincy Jones, Stevie Wonder, Ray Charles, Ella Fitzgerald či Whitney Houston.

Take 6 sa objavili na filmových soundtrackoch k filmom Spike Lee a Do the Right Thing, Boyz In The Hood, Dick Tracy a ďalších. Pred dvomi rokmi vydali svoj zatiaľ posledný album One. Okrem ceny Grammy získali rovnako desaťkrát ocenenie Dove Awards, raz zvíťazili v Soul Train Awards a mali dve nominácie na NAACP Image Award. Kapela Boyz II Men ich označila za formáciu, ktorá mala najväčší vplyv na ich tvorbu.

"Take 6 sú skutočne jednou z najlepších vokálových kapiel na svete. Preto máme obrovskú radosť z toho, že ich môžeme predstaviť naživo aj slovenskému publiku," uviedol Branislav Holička z agentúry Trio Production, ktorá kapelu na Slovensko pozvala a zorganizovala ich decembrový koncert v bratislavskom Istropolise.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.

Foto: Trio Production

Súvisiaci interpreti: Take 6